70 yaşındaki Ayşe teyze JES'e karşı yol üstünde direniyor

70 yaşındaki Ayşe teyze JES'e karşı yol üstünde direniyor

Aydın Yılmazköy'de JES şirketi hukuksuz bir şekilde çalışmaya devam ederken, köy halkı da direnişe devam ediyor.

Aydın Yılmazköy'de JES firması hukuksuz bir şekilde devam ediyor.

Bir haftadır sabah erken saatlerde çalışmaya başlayıp köylüler alana gelince çalışmayı bırakan şirket adım adım işlerini tamamlıyor.

Evrensel'den Özer Akdemir'in haberine göre, Maren Enerji adlı şirket aylardır Yılmazköylülerin kabusu olmuş durumda. Hukuksuz bir şekilde köylülerin zeytin tarlalarının içinde JES kurmak isteyen şirkete karşı köylüler açtıkları davaları kazandılar. Kazanılan davalar ise şirketin çalışmasına engel olmadı. Zeytinliklerde JES yapamayacağını anlayan şirket bu sefer de Yılmazköy'de bulduğu jeotermal suyu borularla komşu İmamköy'de bulunan JES tesislerine götürmek için çalışmalarına devam etti. Yine hukuksuz, belediyeden ve ilgili kurumlardan izin almadan çalışmalarını sürdüren şirket borularını sulama kanallarının yanından geçirmek için DSİ ile bir protokol imzaladı. DSİ'nin zamanında yurttaşlardan istimlak ettiği araziyi sulama kanalı dışında herhangi başka bir iş için kullanamayacağı açık hükmüne rağmen bu arazileri JES firmasına kiralamasının yasadışı olduğuna dair itirazlar da herhangi bir sonuç vermiş değil.

Yılmazköylüler geçtiğimiz günlerde şirketin çalışmalarına yine engel oldular.  Borulara yapılan kaynak sırasında küçük çaplı bir yangın tehlikesi de atlatılan bölgede Yılmazköylü Şermin Çetin'in kaynaktan sıçrayan ateşle yanabileceği uyarılarına şirket çalışanlarından birisinin "yanarsa yansın" dediği dile getiriliyor. 70 yaşında, hasta haline rağmen çalışmaların olduğu bölgeye giderek yol üstüne attığı örtüsü ile şirket makinelerinin geçişine engel olan Ayşe Çetin son nefesine kadar zeytinlerini korumakta kararlı olduğunu söyledi.

 

DAHA FAZLA