7 yıl sonra... Barış Atay hakkında 'Redhack' dosyasından 'kovuşturmaya yer yoktur' kararı

7 yıl sonra... Barış Atay hakkında 'Redhack' dosyasından 'kovuşturmaya yer yoktur' kararı

7 yıl önce başlatılan 'Redhack' soruşturması kapsamında savcılık tarafından verilen kararda, Barış Atay hakkında 'kovuşturmaya yer olmadığı' belirtildi.

İleri Haber

Haziran Direnişi’nin ardından başlatılan 'Redhack' soruşturması kapsamında o dönem gözaltına alınan TİP Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay’la ilgili savcılık 7 yıl sonra ‘kovuşturmaya yer yoktur’ kararı verdi.

Haziran Direnişi’nin ardından yaklaşık 5 aydır yürütülen ‘Redhack’ soruşturması sonucunda 22 Kasım 2013’te başta İstanbul, İzmir ve Ankara olmak üzere 30 adrese baskın yapılmış ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Soruşturma Bürosu talimatı yapılan operasyon kapsamında İstanbul, İzmir ve Ankara'nın da aralarında olduğu birçok ilde oyuncu Barış Atay ile birlikte 16 kişi gözaltına alınmıştı.

7 YIL SONRA GELEN KARAR

Barış Atay’ın 24 Haziran 2018’deki genel seçimlerde milletvekili seçilmesinin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenterler Bürosu’na sevk edilen dosyayla ilgili 7 yıl sonra karar verildi. Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay’ın internetten elde edilen ses kayıtlarına ilişkin bir rapor düzenlendi. Rapora göre verilen kararda, “bahse konu ses kayıtlarının kesinlikle Barış Atay’a ait olmaması”, “örgüt yöneticisi olduğu iddia edilen şüpheliler ile herhangi bir bağının bulunmaması”, “arama-el koyma sonucu elde edilen dijital materyallere ilişkin raporda herhangi bir bulguya rastlanmaması” nedeniyle Barış Atay hakkında kovuşturmaya yer olmadığı belirtildi.

Atay’ın, o dönem 4 gün gözaltında kalmasından dolayı da tazminat hakkının olduğu kararda yer aldı.