697 sayılı yeni KHK yayınlandı: Yine yüzlerce kişi ihraç edildi!

697 sayılı yeni KHK yayınlandı: Yine yüzlerce kişi ihraç edildi!

OHAL kapsamında yayınlanan 697 sayılı KHK ile yine yüzlerce kişi görevinden ihraç edildi. Önceden ihraç edilenlerle ilgili ise yeni kararlar yer aldı.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında hazırlanan 697 sayılı yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK) Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, "FETÖ"nün Mor Beyin yazılımı mağduru 2 bin 168 kamu görevlisinden 1823'ünün göreve iade edildiği” bildirildi. Milli Savunma Bakanlığı ve TSK'dan 48 kişi kamu görevinden çıkartıldı. Bazı kamu kurum ve kuruluşlarından da 214 kişi görevlerinden ihraç edilenler arasında yer aldı.

Yeni KHK ile ayrıca bir televizyon ve bir radyo kanalı da kapatıldı.

1823 KİŞİ GÖREVLERİNE İADE EDİLDİ

Yeni KHK'da göreve iadeler de yer aldı. 'FETÖ'nün "Mor Beyin" taktiği sonucu ByLock kullandıkları iddiası nedeniyle görevlerinden ihraç edilen 1823 kişi kamudaki görevlerine iade edildi. Görevlerine iade edilenlerin kurumlardaki dağılımı ise şöyle gerçekleşti: Milli Eğitim Bakanlığı'nda 544, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde 458, Sağlık Bakanlığı'nda 204, Jandarma Genel Komutanlığı'nda 99, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda 81, Adalet Bakanlığı'nda 79.

262 KİŞİ İHRAÇ EDİLDİ

Bakanlar Kurulu tarafından hazırlanan 697 sayılı kararname ile Milli Eğitim Bakanlığından 106, Kara Kuvvetleri Komutanlığından 18, Deniz Kuvvetleri Komutanlığından 30 olmak üzere toplam 262 kişi görevinden ihraç edildi.

AKADEMİDE YİNE KIYIM: 79 KİŞİ İHRAÇ EDİLDİ!

697 sayılı KHK kapsamında 60 akademisyen ve 19 da idari personel üniversitelerden ihraç edildi.

16 akademisyenin ihraç edildiği Dumlupınar Üniversitesi ve 7 akademisyenin ihraç edildiği Gazi Üniversitesi listede dikkat çekti.

KHK ile telefonlarında bulunan “Mor Beyin” yazılımı nedeniyle iradeleri dışında ByLock bağlantısı kurulduğu belirlenen 39 akademisyen de göreve iade edildi.

2 MEDYA KURULUŞU KAPATILDI

697 sayılı KHK ile birlikte bir televizyon ve bir radyo kanalının da kapatılmasına karar verildi. Hatay Güney Radyo TV Yayıncılık A.Ş (Hatmar FM) ile Prestij Medya Yayıncılık A.Ş. (YEK TV) kapatıldı.

697 sayılı KHK'daki tam listeyi görmek için tıklayınız