60 ülke Venezuela'yı desteklemek için BM'de buluştu

60 ülke Venezuela'yı desteklemek için BM'de buluştu

Birleşmiş Milletler Anlaşmasını Savunma, Uluslararası Haklar ve Barış Grubu'nu oluşturan 60 ülke Venezuela'yı desteklemek için bir araya geldi.

Çeviri: Özgür Yılmaz

Geçtiğimiz gün New York'taki Birleşmiş Milletler Genel Merkezi'nde 'Birleşmiş Milletler Anlaşmasını Savunma, Uluslararası Haklar ve Barış Grubu'nu oluşturan 60 ülke Venezuela'da ulusal egemenliğin devamını sağlamak amacıyla bir araya geldi. 

Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza sosyal medya hesabından "Bugün Birleşmiş Milletler Anlaşmasını Savunma, Uluslararası Haklar ve Barış Grubu'nu oluşturan ülkeler olarak bir araya geldik. 60 ülkenin temsilcileri olarak Venezuela'da ulusal egemenliğin devamını sağlamak için ve aşırılığı engellemek için toplandık.

Arreaza aynı zamanda, Rusya'nın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyesi Vasily Nebenzya ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini dile getirdi. 

Şubat ayında, Arreaza insan hakları ve uluslararası hukuk kurallarını savunacak bir grubun kurulması için çağrı yapmıştı. Medya kanallarına dağıtılan bildiride, Venezuela Dışişleri Bakanı Arreaza tarafından, bu ülkeler tarafından oluşturulan grubun stratejisinin yalnızca Venezuela'yı değil aynı zamanda uluslararası hukuku ve barış içinde yaşama hakkını da savunduğu belirtildi. 

Kaynak: PSUV