6 üniversitede yeni fakülte kuruldu, 2 üniversitede BESYO'lar kapatıldı

6 üniversitede yeni fakülte kuruldu, 2 üniversitede BESYO'lar kapatıldı

Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Cumhurbaşkanı Kararı'na göre, 6 üniversitede yeni fakülte açılırken, bir üniversitede fakülte ismi değiştirildi. Ayrıca iki üniversitedeki BESYO'lar da kapatıldı.

6 üniversitede yeni fakülte açılması, bir üniversitede fakülte ismi değiştirilmesi ve iki üniversitede yüksekokulların kapatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre, Antalya Bilim Üniversitesi'ne bağlı Sağlık Bilimleri Fakültesi, İstanbul Gelişim Üniversitesi'ne bağlı Diş Hekimliği Fakültesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'ne bağlı Diş Hekimliği Fakültesi, Iğdır Üniversitesi'ne bağlı Sağlık Bilimleri Fakültesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi'ne bağlı Spor Bilimleri Fakültesi ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'ne bağlı Spor Bilimleri Fakültesi kuruldu.

Ayrıca Munzur Üniversitesi'ne bağlı Güzel Sanatlar Fakültesi'nin adı Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Fakültesi olarak değiştirildi.

AFYON VE SİVAS'TA BESYOLAR KAPATILDI

Söz konusu kararla Afyon Kocatepe Üniversitesi'ne bağlı Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'ne bağlı Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu kapatıldı.

DAHA FAZLA