6 Mayıs Özel | Üç Fidan'dan miras: Gençliğin devrim mücadelesi sürüyor

6 Mayıs Özel | Üç Fidan'dan miras: Gençliğin devrim mücadelesi sürüyor

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın idam edilişinin 48. yılında Denizler'in mücadele arkadaşı ve yazar Tuncay Çelen ile Sosyalist Devrimci Gençlik MYK Üyesi Miraç Dağoğlu, İleri TV'ye konuştu.

İleri Haber

Türkiye devrimci hareketinin sembolleri ve 68 Kuşağı'nın önderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan bundan tam 48 yıl önce idam edildi. Darağacına giderken asla pişman olmadıklarını söyleyen Üç Fidan'ın son sözleri ise devrim ve sosyalizm olmuştu.

Üç Fidan'ın idam edilişinin 48. yılında, Denizler'in mücadele arkadaşı ve yazar Tuncay Çelen ile Sosyalist Devrimci Gençlik (SDG) MYK Üyesi Miraç Dağoğlu, İleri TV'ye konuştu. ''Denizler'i tek kelimeyle anlatsam 'boyun eğmeyenler' derdim'' diyen Tuncay Çelen, mücadele arkadaşları için ''Yaşarken, işkence altındayken de, mücadele ederken de boyun eğmediler. İdam sehpasına dimdik çıktılar'' dedi.

Üniversite öğrencisi Miraç Dağoğlu ise, ''Sermayedarlara, emperyalistlere ve yerli işbirlikçilerine karşı bir adım geri atmayacak binlerce genç, o Üç Fidan'ın gölgesinde büyümeye devam ediyor'' diyerek Denizler'in mücadele bayrağının eşit ve özgür bir dünya kurmak isteyen gençlerin elinde yükselmeye devam ettiğini söyledi.