6 çocuğa cinsel istismarda bulunan polise 40 yıl hapis

6 çocuğa cinsel istismarda bulunan polise 40 yıl hapis

Denizli’de yaşları 8 ile 12 arasında değişen 6 kız çocuğuna cinsel istismarda bulunan polise 40 yıl hapis cezası verilip, meslekten men edildi.

Denizli'de 2015 yılında yaşları 8 ile 12 arasında değişen 6 kız çocuğuna, kendisini beden eğitimi öğretmeni olarak tanıtarak cinsel istismarda bulunan polis Erkan Gürbüz'e (35) toplam 40 yıl hapis cezası verilip, meslekten men edildi.

DHA'nın aktardığına göre; 15 Temmuz 2015 tarihinde Değirmenönü Mahallesi'nde, 19 Mayıs İlkokulu'ndan çıkan 8 yaşındaki bir kız öğrencinin yanına yaklaşan polis Erkan Gürbüz, kendini beden eğitimi öğretmeni olarak tanıtıp, yakındaki bir binanın apartman boşluğuna götürerek cinsel istismarda bulundu.

Kız çocuğununun olayı anlattığı annesi, durumu polise bildirdi. Pedagog eşliğinde ifadesine başvurulan çocuğun verdiği eşkalden yola çıkılarak şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı. Erkan Gürbüz, istismar olayından bir saat kadar sonra yakalandı. Güney İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde polis olduğu belirlenen Erkan Gürbüz'ün eşkalinin, Denizli il merkezindeki yaşanan çeşitli tarihlerdeki 5 kız çocuğuna cinsel istismar olayındaki eşkal ile uyduğu belirlendi. Adliyeye sevk edilen Erkan Gürbüz, savcılıktaki ifadesinde 9 yıllık polis olduğunu anlatarak, cinsel istismarda bulunduğunu kabul etti. Polis Gürbüz, ifadesinin ardından mahkeme tarafından tutuklandı.

40 YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ

Gürbüz hakkında Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 6 kız çocuğuna cinsel istismar ve çocuğu hürriyetinden yoksun kılmak suçlarından toplam 60 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. 2 yıl 4 ay süren davada geçen kasım ayında karar çıktı. Son duruşmada savunma yapan Erkan Gürbüz, 4 çocuktan ikisiyle ilgili suçlanamayacağını, suç saatinde başka yerde olduğunu iddia etti. Ancak bunlar kabul görmedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Erkan Gürbüz'e '4 kız çocuğuna cinsel tacizden', temyiz yolu açık olmak üzere toplam 40 yıl hapis cezası verip, meslekten men etti. Erkan Gürbüz'e, diğer 2 kız çocuğuna istismarla ilgili olarak ise 'eylemin gerçekleşmemiş olması' gerekçesiyle ceza vermedi.

DAHA FAZLA