6. Boğaziçi Film Festivali yarın başlıyor

6. Boğaziçi Film Festivali yarın başlıyor

41 ülkeden 90 yönetmenin toplam 88 filmi gösterileceği Boğaziçi Film Festivali yarın başlıyor.

Boğaziçi Film Festivali, yarın başlıyor. Türkiye ve dünya sinemasının yeni ve ödüllü örneklerini İstanbullu sinemaseverlerle buluşturacak festival, 3 Kasım’a kadar Bent Hamer, Sergei Loznitsa, Paulo Branco gibi isimleri İstanbul’da ağırlayacak. 41 ülkeden 90 yönetmenin toplam 88 filmi gösterileceği festivalin açılışında ise, Oscarlı aktör Robert Redford’un başrolünde olduğu “The Old Man & The Gun/İhtiyar Adam ve Silah” filmi beyaz perdeye yansıyacak. Grand Pera’da saat 20.30’daki açılışta gösterimi yapılacak film ilk kez Türkiyeli sinemaseverlerle buluşacak.

JÜRİYE SERDAR AKAR BAŞKANLIK YAPACAK

Boğaziçi Film Festivali’nin ulusal ve uluslararası yarışmaları bir kez daha son bir yılın en iyilerini bir araya getiren özel seçkisiyle İstanbul’da yarışma heyecanı yaşatacak. Oyuncu Begüm Birgören, yönetmen Andaç Haznedaroğlu, senarist Ercan Mehmet Erdem ve görüntü yönetmeni Mehmet Aksın’dan oluşan Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Jürisi’ne, yönetmen Serdar Akar başkanlık yapacak. Jüri, “En İyi Film”, “En İyi Yönetmen”, “En İyi Erkek Oyuncu”, “En İyi Kadın Oyuncu”, “En İyi Senaryo”, “En İyi Görüntü Yönetmeni” ve “En İyi Kurgu” dallarında ödülleri dağıtacak

Festivalde “Güvercin”, “Tuzdan Kaide”, “Sükut Evi”, “Anons”, “Halef”, “Babamın Kemikleri”, “Son Çıkış”, “Güven”, “Kaos” ve “Borç” filmleri büyük ödül için yarışacak. Cafer Özgül’ün “Sükut Evi” dünya prömiyerini festival kapsamında yaparken, Ramin Matin’in Tokyo Uluslararası Film Festivali’nde dünya prömiyerini gerçekleştiren “Son Çıkış”, Türkiye’de ilk kez seyirci karşısına çıkacak. Yarışmada ayrıca, “Anons”, “Babamın Kemikleri”, “Güven” ve “Kaos” ise İstanbul’da ilk kez gösterilecek.

HAMER VE LOZNİTSA’YA ONUR ÖDÜLÜ

Festival Onur Ödülü’nü bu yıl iki usta yönetmene verecek. Bunlardan ilki, belgesel sinemanın yaşayan ustalarından biri sayılan Ukraynalı auteur Sergei Loznitsa olacak. Loznitsa, açılış gecesinde ödülünü alırken, 28 Ekim Pazar günü de Soho House İstanbul’da festivale özel master class verecek. Boğaziçi Film Festivali’nde Loznitsa’nın üçü Türkiye prömiyeri olmak üzere dört filmi gösterilecek.

Festivalin bir diğer Onur Ödülü, Norveçli yönetmen Bent Hamer’a kapanış gecesinde sunulacak. 2 Kasım Cuma günü Soho House İstanbul’da festivale özel bir master class verecek. Festivalde Bent Hamer’ın üç filmi gösterilecek.

‘DÜNYANIN SİNEMASI’

Boğaziçi Film Festivali Dünya Sineması bölümünde yılın beklenen filmlerinin Türkiye ve İstanbul galalarına ev sahipliği yapacak. Mısırlı A.B. Shawky’nin ilk uzun metraj filmi “Karar Anı”; Sloven yönetmen Martin Turk’ün “Kısa Günün Kârı”, Zhang Ming’in “Plüton Serüveni” ve Romen yönetmen Radu Jude’un “Tarihe Barbarlar Olarak Geçsek Ne Olur Sanki!” gösterilecek.

 

DAHA FAZLA