55 kiloya ulaşan Paşa koşu bandında zayıflıyor

55 kiloya ulaşan Paşa koşu bandında zayıflıyor

Ankara'da yaşayan Hatice Ayvaz'ın, 55 kiloya ulaşan 'Golden Retriever' cinsi köpeği 'Paşa', veteriner fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinde tedaviye alındı. 7 yaşındaki Paşa, koşu bandı yardımıyla yürüme egzersizi terapisiyle 1 ayda 6 kilo vererek 49 kiloya düştü.

Ankara'nın Çankaya ilçesine bağlı Ahlatlıbel Mahallesi'nde yaşayan iş insanı Hatice Ayvaz'la birlikte yaşayan Paşa, düzensiz ve fazla beslenme ile hormonal problemlerinde dolayı 55 kiloya çıktı.

1 ay önce Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedaviye başlayan Paşa'nın tiroid sorunu yaşadığı saptandı. Yapılan egzersiz terapilerinin ardından her gün koşu bandı ile yürüme egzersizleri yapan Paşa, 1 ayda 6 kilo vererek 49 kiloya düştü.

'35 KİLOYA DÜŞMESİ GEREKİYOR'

Paşa'nın tedavisinden sorumlu Veteriner Fizyoterapist Yağmur Denli DHA'ya konuştu. Denli, kilo problemi olan hayvanların tedavisi için merkezde bir odayı fitness salonu gibi dizayn ettiğini söyledi. Paşa'nın sadece düzensiz beslenmeden dolayı kilo almadığını belirten Yağmur Denli, "Onun için bir takım tahliller yapıldı. Bunun sonucunda tiroid hastalığı çıktı. Aynı insanlardaki gibi tiroid hastalığı kilo fazlalığı ve metabolik yavaşlamaya yol açabiliyor. Paşa'nın maksimun 35 kilo olması gerekiyor. Şu anda tedavisi bizim beklediğimizden daha iyi gidiyor. Her şeyi adım adım ilerletiyoruz. Normal kiloya dönmesi için yaklaşık 4-5 aylık bir süreye ihtiyacımız var" dedi.

YÜZMEYE DE BAŞLAYACAK

Denli, Paşa'nın kilo nedeniyle hareketlerinin kısıtlı olduğunu, çabuk yorulduğunu, aynı zamanda eklem problemleri de yaşadığını söyleyerek, "Biz onu kısa seanslara alıyoruz. Aynı zamanda sağlık problemi olduğu için de onu yormadan kilo verdirmeye çalışıyoruz. Dışarıda normal yürüyüş yaptırıyoruz. Aynı zamanda koşu bandına alıyoruz, belli aralıklarla. Onun dışında eklem problemleri ve arka ayakları güçsüz olduğu için de engel atlatma yaptırıyoruz. Biraz daha kilo verip kasları güçlendiğinde yüzmeye alacağız" dedi. 

DAHA FAZLA