54. Ulusal Yarışma başladı

54. Ulusal Yarışma başladı

Antalya Film Festivali’nin Ulusal Yarışma’yı kaldırmasına tepki olarak 54. Antalya Film Festivali’yle eş zamanlı biçimde Istanbul’da düzenlenen “54. Ulusal Yarışma” dün gece  gerçekleşen açılış töreniyle başladı.

Beyoğlu Sineması’nda düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan oyuncu Hazar Ergüçlü, konuşmasında “54. Ulusal Yarışma’yı bu salonda toplanan herkes düzenliyor. Siz sinemacılar, eleştirmenler, izleyiciler, basın mensupları; ilk kez düzenlenen 54. Ulusal Yarışma’nın yola çıkmasının tek sebebi, gerçek düzenleyicilerisiniz” dedi.

Ergüçlü ayrıca “Bugün bu dünyada yalnız olmadığımızı, birbirimize sahip çıktığımızı ve ortak taleplerle bir araya geldiğimizi hissettiğimiz, nadir bulunan bir an yaşıyoruz. Sonunu bilmeden çıktığımız bu yol, şimdi bizler için beklenti dolu bir maceraya dönüştü. Yarım asrı aşkındır her yıl heyecanla beklediğimiz bu festival bir anda, fikrimiz sorulmadan elimizden alınmış olabilir fakat şimdi de birbirimize sahibiz. Antalya’yı özlüyoruz, Antalya’nın da bizi özlediğini biliyoruz. Bugün hep birlikte İstanbul’dayız ama bir gün mutlaka… Cesaretle, tutkuyla, sevgiyle, neşeyle, aşkla, umutla, dayanışmayla bir gün yine döneceğiz o şehre.” ifadelerini kullandı. 

Tören öncesinde Beyoğlu Sineması fuayesinde düzenlenen kokteylde katılımcılara Antalya Film Festivali’nin eski adı olan Altın Portakal’a göndermeyle portakal ikram edilen açılış, tarihteki ilk Antalya Film Festivali’nde Altın Portakal kazanmış olan Gurbet Kuşları (1964) filminin gösterimi ile sona erdi.

Beyoğlu Sineması törene ücretsiz olarak ev sahipliği yaptı.

54. Ulusal Yarışma’da Benim Varoş Hikayem, Blue, Daha, Genco, Kar, Körfez, Mr. Gay Syria, Put Şeylere adlı filmler yeralıyor. Yarışmada ana jürinin yanısıra SİYAD jürisi de ödül verecek.

DAHA FAZLA