500 gündür direnen Kenan Güngördü: Daha fazla bu adaletsizliği devam ettirmeyin

500 gündür direnen Kenan Güngördü: Daha fazla bu adaletsizliği devam ettirmeyin

Önce OHAL’de Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ardından da “ilgili müdürlüğün çalışan ihtiyacı olmadığı” gerekçesiyle AKP’li İstanbul Zeytinburnu Belediyesi’ndeki işinden çıkarılan Kenan Güngördü, 500 gündür işine geri dönme mücadelesi veriyor.

Zeytinburnu Belediyesi’nde 20 yıl taşeron olarak çalışan ve 500 gündür direnen Kenan Güngördü, 3 Nisan 2018’de önce güvenlik soruşturması sonra taşeron düzenlemesiyle ‘ihtiyaç yok” denilerek KHK ile işten çıkarıldı. Bu tarihten itibaren de belediye önünde direnişe başladı.

Güngördü, 24 Nisan 2018’de İstanbul 12. İdare Mahkemesi’ne başvurdu ve işe iadesini talep etti. İtirazların ardından başvuruyu 19 Eylül 2018’de karara bağlayan mahkeme, Güngördü’nün yoksun kaldığı tüm özlük, mali ve sosyal haklarının dava açma tarihi olan 24 Nisan’dan itibaren işletilerek kendisine ödenmesine karar verdi. Güngördü’nün, mahkeme kararıyla işe tekrar başlayacağı gün olan 20 Kasım’da işe girişi yapıldı, ardından 6 saat sonra “ilgili müdürlüğün çalışan ihtiyacı olmadığı” gerekçe gösterilerek işten çıkarıldı.
‘Belediye başkanı hak ihlali olduğunu biliyor’

Cumhuriyet'ten Mehmet Kızmaz'ın haberine göre açtığı davayı kazanmasına rağmen işe geri alınmayan ve Eylül 2018’de Ankara’ya yürüyen Güngördü, 500 gündür eylemde. 500 gündür soğuk sıcak yağmur kar demeden, birçok kez aç kalarak haklı bir direniş verdiğini belirten Güngördü, Zeytinburnu Belediye başkanı Ömer Arısoy’a “Haklı olduğumu sizde biliyorsunuz. Hukuksuzluk yaparak, haksızlık yaparak bir yere varılmaz. Daha fazla bu adaletsizliği devam ettirmeyin” çağrısında bulundu.