500 bin dolarlık sanat eserini boyayan çift: Katılımcılara açık olduğunu düşündük

500 bin dolarlık sanat eserini boyayan çift: Katılımcılara açık olduğunu düşündük

Güney Kore'de bir alışveriş merkezinde sergilenen 500 bin dolarlık sanat eserini boyayan çift, "Katılımcılara açık olduğunu düşündük" açıklamasında bulundu.

Güney Koreli bir çift, Seul’deki Lotte World Alışveriş Merkezi’nde sergilenen yaklaşık 500 bin dolar değerinde olan bir sanat eserini boyadı. Çift, sergilenen soyut resmin katılımcılara açık olan bir eser olduğunu düşündükleri için böyle bir şey yaptıklarını söyledi.

Harlem doğumlu ve JonOne olarak tanınan John Andrew Perello'ya ait soyut resim, sergilenirken sanatçının eseri oluştururken kullandığı boya kutularına ve fırçalara yer verilince çiftin yanlış bir izlenime kapılmasını anlayabildiklerini açıklayan galeri, çift hakkında herhangi bir suçlamada bulunmamaya karar verdi.

Lotte World'deki serginin sorumlusu Kang Wook, çiftin esere eklediği üç siyah çizgi ile ilgili sanatçıyla görüştüklerini ve yeniden restore edilip edilmeyeceğine henüz herhangi bir karar vermediklerini belirtti. Yaşanan bu olaydan sonra eserin önüne tel örgüler çekilip “dokunmayın” yazan uyarılar konuldu.

JonOne'a ait eserin başına gelenler sanat dünyasında ilk kez yaşanmıyor. Banksy'nin Şubat 2020'de yaptığı Sevgililer Günü resmi de sadece 48 saat sonra tahrip edilmişti.