50 milyon TL'lik dolandırıcılık soruşturmasında Erdoğan'ın 'şüpheli' olan akrabası hakkında takipsizlik kararı

50 milyon TL'lik dolandırıcılık soruşturmasında Erdoğan'ın 'şüpheli' olan akrabası hakkında takipsizlik kararı

Besicilerin 50 milyon TL dolandırılmasına ilişkin soruşturmada Bilal Erdoğan’ın 'şüpheli' olan akrabası hakkında takipsizlik kararı verildi.

Besicilerin 50 milyon TL dolandırılmasına ilişkin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede 10 sanığın “nitelikli dolandırıcılık” suçundan 3 yıldan 10 yıla kadar hapsi istenirken başsavcılık soruşturma sürecinde şüpheli olarak ifadesi alınan Bilal Erdoğan’ın akrabası, aynı zamanda kurucusu olduğu İnsan ve İrfan Vakfı Başkanı Mehmet Fatih Çıtlak hakkında takipsizlik kararı verdi.

Takipsizlik kararında mağdurların Çıtlak aleyhine beyanları olduğu ancak Çıtlak’ın mağdurları dolandırmak amacıyla hareket ettiğine dair bir delil bulunmadığı öne sürüldü.

Cumhuriyet’ten Seyhan Avşar’ın haberine göre kararda Çıtlak’ın “vakfın adının kullanılarak” yapılan dolandırıcılıkta tarafları bir araya getirip olayı çözmeye çalıştığı savunuldu. Dolandırılarak 19 milyon zarara uğratılan Mahmut Çelik ise Cumhuriyet’e yaptığı açıklamada takipsizlik kararına itiraz edeceklerini belirterek, “Ben etleri bu vakfa vermeden önce Mehmet Fatih Çıtlak hoca ile defalarca konuştum. Hocaya sormadan bir adım atmadım” dedi.