5 kişinin öldüğü yangınla ilgili belediye başkanından açıklama: 'Hamdolsun kontrol altına aldık'

5 kişinin öldüğü yangınla ilgili belediye başkanından açıklama: 'Hamdolsun kontrol altına aldık'

Kocaeli Çayırova'daki tekstil fabrikasında çıkan yangında 5 kişi hayatını kaybetti. Yangın kontrol altına alınırken dumandan etkilenen 5 kişi hastaneye kaldırıldı.

Kocaeli’nin Çayırova ilçesindeki tekstil fabrikasında çıkan yangında fabrikada bulunan 5 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi. Yangın, kontrol altına alınırken dumandan etkilenen 5 kişi de hastanelere kaldırıldı.

Çayırova'daki tekstil fabrikasında, belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla fabrikada çalışma olmadığı belirtilirken, fabrikada yabancı uyruklu işçilerin olduğu öne sürüldü.

Alevler, fabrikanın tamamını sararken, gökyüzü siyah dumanla kaplandı. Yangın sırasında patlamalar da olurken, Çayırova, Gebze, Darıca, İzmit ve İstanbul'dan itfaiye ekipleri olay yerine geldi. İtfaiye görevlileri, fabrikanın her köşesinden yangına müdahale etti. Yangın, saatler sonra kontrol altına alındı.

'HAMDOLSUN KONTROL ALTINA ALDIK'

Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, olayı duyar duymaz Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin 9 dakika içerisinde yangına müdahale etmeye başladığını söyledi.

Çok sayıda ambulans ekibinin de olay yerine intikal ettiğini dile getiren Çiftçi, “Şu anda hamdolsun yangını kontrol altına almaya başladık. İçeride kalan vatandaş var mı yok mu bu konu sadece söylem çerçevesinde, inşallah yoktur. Bu olay hepimizi üzmüştür mübarek bayram günü ama itfaiye ekibimiz canla başla ve komşu ilçelerin de takviyesiyle 30 civarında itfaiye ekibimiz olay yerinde ve yangın kontrol altına alınmış durumda.” şeklinde konuştu.

Çiftçi, gazetecilerin “İçeride yaralılar olduğu söyleniyor, bilgi var mı, kaç yaralı var, durumları nedir?” sorusuna, “5 vatandaşımız yaralanmış ve ambulansla hastanelere sevk edildi. Kontrol altındalar şu anda durum bu şekilde, durumları ağır değil. İçeride mahsur kalanlar var mı şu anda öyle bir söylem var ama net bir bilgi yok.” yanıtını verdi.