5 aylık enflasyon yıllık maaş zamlarını yuttu!

5 aylık enflasyon yıllık maaş zamlarını yuttu!

5 aylık TÜFE’ye göre memur ve memur emeklisi için yüzde 3.39’luk enflasyon farkı oluştu. Gerçek oran haziran ayı TÜFE’si ile ortaya çıkacak.

Mayıs enflasyonu, çalışan ve emekli maaşlarıyla ilgili bir yıllık fark ve zam oranlarını aştı. Memur ve memur emeklisi için 3.39’luk bir fark oluştu.

Memur ve memur emeklisine bu yıl için yüzde 3+3 oranında zam verilmişti. Yılın ilk beş ayındaki Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ise yüzde 6.39’a ulaştı.

Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın haberine göre, enflasyonun ulaştığı oran, memur ve memur emeklilerine yılın tamamı için verilen zammı aştı. Ayrıca 5 aylık TÜFE’ye göre memur ve memur emeklisi için yüzde 3.39’luk enflasyon farkı oluştu. Gerçek oran haziran ayı TÜFE’si ile ortaya çıkacak.

Öte yandan enflasyonun zammı yutması nedeniyle bu yıl ağustos ayında gerçekleştirilecek olan memur toplu sözleşmesinde (TİS) sendikalar da önce yıl içindeki kayıpların giderilmesini isteyecek. İşçi, esnaf ve çiftçi emeklileri ise 6 aylık enflasyona göre zam alıyor. Halen bu emekliler için yüzde 6.39 zam oluşmuş durumda. 

DAHA FAZLA