49 kişiyi katleden katliamcı mahkemede güldü, ırkçı işaret yaptı

49 kişiyi katleden katliamcı mahkemede güldü, ırkçı işaret yaptı

Yeni Zelanda'daki cami saldırısını düzenleyen ve 49 kişinin ölümüne sebep olan katliamcı çıkarıldığı mahkemede güldü ve ırkçı işaret yaptı. Katliamcının 5 Nisan'a kadar gözaltında kalmasına karar verildi.

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki iki camiye yapılan saldırıyı düzenleyen Brenton Tarrant, çıkarıldığı mahkeme tarafından cinayet suçlamasıyla gözaltına alındı.

Christchurch kentindeki Al Noor ve Linwood Camilerinde cuma namazı sırasında 49 kişiyi katledip 40 kişiyi yaralayan Avustralyalı Brenton Tarrant, cinayet suçlamasıyla bölge mahkemesine çıkartıldı.

Radyo Yeni Zelanda’nın haberine göre yoğun güvenlik tedbirleri altında çıkartıldığı mahkemede kefalet talebinde bulunmayan terörist Tarrant’ın, 5 Nisan'a kadar gözaltında tutulmasına hükmedildi.

MAHKEMEDE GÜLÜMSEDİ, IRKÇI İŞARET YAPTI

Sputnik’in aktardığı habere göre, saldırganın mahkeme huzuruna çıkarıldığı sırada gülümsediği ve eliyle ırkçı bir işaret yaptığı görüldü.

İŞARET NE ANLAMA GELİYOR?

28 yaşındaki Tarrant duruşmada “white power” işareti yaptı.

Söz konusu işaretin beyaz ırkın üstünlüğünü simgeleyen “white power”, yani beyaz güç hareketi olduğu iddia edildi.

3 KİŞİ TUTUKLANDI

Saldırıyla ilişkili üç kişinin tutuklandığı, bu kişilerin hiçbirinin daha önce sabıka kaydının olmadığı, Yeni Zelanda'da ya da başka bir yerde istihbarat servisleri tarafından izlenen şahıslar arasında yer almadıkları belirtildi.