44 tabip odasından Kayıhan Pala için ortak açıklama

44 tabip odasından Kayıhan Pala için ortak açıklama

Bursa Uludağ Üniversitesi tarafından soruşturma açılan Prof. Dr. Kayıhan Pala için 44 tabip odası ortak açıklamada bulundu. Yayımlanan açıklamada, "Soruşturmayı, Türkiye’de hekimlerin birlikteliğinin sesi olan tabip odalarına ve TTB’ye saldırı olarak görüyoruz, kabul etmiyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Bursa Uludağ Üniversitesi tarafından soruşturma açılan Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim üyesi ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) Covid-19 İzleme Kurulu üyesi Prof. Dr. Kayıhan Pala için 44 tabip odası ortak ilan yayımladı.

"Türkiye’de henüz salgının tepe noktasını görmediğimizi düşünüyoruz” iafadelerinden dolayı hakkında soruşturma açılan Pala için yayımlanan bildiride, "Pala’ya açılan soruşturmayı halkın doğru, bilimsel, gerçek bilgiye ulaşma hakkına, bilim insanının akademik özgürlüğüne, Türkiye’de hekimlerin birlikteliğinin sesi olan tabip odalarına ve TTB’ye saldırı olarak görüyoruz, kabul etmiyoruz" denildi.

NE OLMUŞTU?

Uludağ Üniversitesi, TTB Covid-19 İzleme Grubu Üyesi Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Kayıhan Pala, 21 Nisan 2020 tarihinde koronavirüs salgınına ilişkin “enBursa.com” adlı haber sitesinde açıklamalarda bulundu. Bursa Valiliği İl İdare Kurulu Müdürlüğü, Pala’yı “halkı yanlış bilgilendirdiği” ve “paniğe yönlendirici açıklamalar yaptığı” iddialarıyla Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet etti. Savcılık, soruşturma sonunda ‘görevsizlik’ kararı vererek, soruşturma dosyasını Uludağ Üniversitesi’ne gönderdi ve üniversite yönetimi Pala hakkında soruşturma başlattı.

DAHA FAZLA