41 milyon kişi açlık nedeniyle ölüm tehlikesiyle karşı karşıya

41 milyon kişi açlık nedeniyle ölüm tehlikesiyle karşı karşıya

Almanya merkezli yardım kuruluşu Welthungerhilfe Genel Sekreteri, dünya genelinde 811 milyon insanın açlık çektiğini ve 41 milyon kişinin açlık nedeniyle ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu açıkladı.

Almanya merkezli yardım kuruluşu Welthungerhilfe (Dünya Açlıkla Mücadeleye Yardım), dünyada açlık sorununun giderek ciddileştiğini belirtti. Kuruluşun Genel Sekreteri Mathias Mogge, şu an dünya genelinde 811 milyon insanın açlık çektiğini ve 41 milyon kişinin açlık nedeniyle ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu açıkladı.

Dünya Açlık Endeksi'ne göre 47 ülkenin 2030 yılına kadar 'düşük açlık' kategorisine bile ulaşamayacağının görüldüğünü belirten Mogge, gıda sıkıntısı yaşayan insan sayısının geçen yıl 2019’a göre 20 milyon kişi daha artarak 155 milyona ulaştığını dile getirdi.

Endekse göre 2020 yılında 30 milyon insan açlıktan ölme tehlikesiyle karşı karşıyaydı. Açlıktan en ağır etkilenen ülkeler ise Sahra çölünün güneyindeki Afrika ülkeleriyle Güney Asya’daki ülkeler. 100 puanlık skalada en düşük dereceyi 50.8 ile Somali alırken, Yemen 45.1, Orta Afrika Cumhuriyeti 43, Çad 39.6, Kongo Demokratik Cumhuriyeti 38 ve Madagaskar 36.3 puanla durumun 'çok ciddi' olduğu ülkeler arasında sıralandı.

Mogge, savaş ve çatışmaların yanı sıra iklim değişikliği ve pandeminin de açlık sorununu derinleştirdiğini vurguladı. Almanya Kalkınma Bakanı Gerd Müller de dünyada her gün 15 bin çocuğun açlıktan öldüğünü belirtti.