40 yaş ve üzeri avukatlara aşı önceliği getirildi: Ayrımcı karara tepki

40 yaş ve üzeri avukatlara aşı önceliği getirildi: Ayrımcı karara tepki

TBB'nin 40 yaş ve üzerindeki avukatlara aşı önceliği tanındığını duyurmasının ardından karara tepki gösteren Adalet İçin Hukukçular ''Genç, işçi ve stajyer avukatlara yapılan ayrımcılık sebebiyle doğacak her türlü sağlık sorunundan Feyzioğlu, Adalet Bakanı ve Sağlık Bakanı sorumlu olacaktır'' dedi.

Türkiye Barolar Birliği (TBB); 40 yaş ve üzeri avukatların yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşı programında öncelikli olarak tanımlandığını duyurdu. Avukat meslek örgütleri, genç, işçi ve stajyer avukatlara yapılan ayrımcılığa tepki göstererek ayrımsız tüm avukatlar için aşı talep etti.

Adalet İçin Hukukçular söz konusu karara, “Tüm avukatlara ayrımsız aşı yapılmasını talep ediyoruz” diyerek tepki gösterdi. Adalet İçin Hukukçular'ın konuya ilişkin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

'AYRIMCILIK SEBEBİYLE DOĞACAK SAĞLIK SORUNLARINDAN FEYZİOĞLU VE BAKANLAR SORUMLU'

Avukatlara aşı olmak için getirilen yaş sınırlaması ayrımcılığına derhal son verilerek tüm avukatlara kapsama alınmalıdır. Sadece avukatlar değil tüm yurttaşlara derhal ve ayrımsız aşılama yapılmalıdır. İstanbul'daki adliyelere hergün on binlerce kişi giriyor. Hakim, savcı ve memurlar istisnasız aşılandı. Genç, işçi ve stajyer avukatlara yapılan ayrımcılık sebebiyle doğacak her türlü sağlık sorunundan başta Metin Feyzioğlu olmak üzere Adalet Bakanı ve Sağlık Bakanı sorumlu olacaktır. Tüm avukatlara ayrımsız aşı yapılmasını talep ediyoruz.

'GENÇ, STAJYER VE İŞÇİ AVUKATLARIN YOK SAYILMASINA HAYIR!'

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi ise, “Adliyede ve emniyette; noter, tapu, belediye vb. tüm resmi kurumlarda; özetle sahada olan genç ve stajyer avukatların, işçi avukatların bir kez daha yok sayılmasına hayır!” diyerek, kararın gözden geçirilmesini istedi.