40 FHKC’li açlık grevine başladı

40 FHKC’li açlık grevine başladı

FHKC üyesi 40 tutsak, İsrail hapishanelerinde kalan Filistinli tutsakların başlattığı açlık grevine destek için açlık grevine başladı.

İsrail hapishanelerinde yaşanan saldırılara ve hak gasplarına karşı 29 Filistinlinin 1 Temmuz’da başlattıkları açlık grevi eylemi devam ediyor.

İsrail'in, tutsakların ve avukatlarının kendi dava dosyalarına erişimini engellemesi, üst üste uzatılan ‘idari tutukluluk’ uygulaması vb ‘cezalandırma’ saldırılarına karşı açlık grevine başlayan açlık grevinin talepleri karşılanmadığı için Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) üyesi 40 tutsak da bugün itibariyle süresiz açlık grevine başladı.

FHKC tarafından yapılan yazılı açıklamada “Esirlerin 40’ı ‘birlik ve irade’ savaşında açlık grevine başladı” denildi.

Açıklamada açlık grevindeki tutsakların zorla beslenme tehdidi altında olduğuna dikkat çekilerek tutsaklarla dayanışma çağrısı yapıldı.

Özgür Gelecek'in haberine göre, Filistinli tutsaklara yönelik koğuş baskınları da devam ediyor. 4 Ağustos sabahı Ofer Hapishanesi’ndeki tutsakların koğuşlarına baskın gerçekleştiren İsrail askerleri yaptıkları aramalarda tutsakların eşyalarını da tahrip etti.

Filistinli Esir Kulübü baskınlar sonrasında 14 No’lu bölümde kalan bazı Filistinli tutsakların sürgün edildiğini açıkladı. Bir hafta içinde düzenlenen ikinci baskın olurken 19 ve 20 No’lu bölümlere yapılan baskınlarda göz yaşartıcı gaz kullanıldığı belirtildi.