40 bin mezun veren sağlık bölümünden sadece 277 kişi atandı

40 bin mezun veren sağlık bölümünden sadece 277 kişi atandı

16 yılda 40 bin mezun veren Yaşlı Bakım Teknikerliği Bölümü mezunları, bugüne kadar sadece 277 kişinin atanmasına tepki göstererek taleplerini açıkladı.

Açıldığı 2006 yılından bu yana, 109 üniversitede ayrı bir bölüm olarak yer alan Yaşlı Bakım Teknikerliği’nden bugüne kadar 40 bin kişi mezun oldu. Ancak 14 yılda bunların sadece 277’sinin ataması yapıldı.

Birbiri ardına açılan üniversitelerden her yıl on binlerce kişinin mezun olmazına karşın, mezunların çoğu ya işsiz kalıyor ya da kendi alanında çalışamıyor. Bunun son örneği Yaşlı Bakım Teknikerliği bölümünden mezun olanlarda yaşandı.

Sözcü’den Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre, bugüne kadar bu bölümden 40 bin kişi mezun oldu. Ancak 14 yılda sadece 277 kişiinin ataması yapıldı. Yaşlı Bakım Teknikerleri Platformu Sağlık Bakanlığı’na ilettikleri raporlarında taleplerini dile getirdi. Yaşlı bakım teknikerlerinin talepleri şöyle:

'İSTİHDAMA DEVAM EDİLMELİ'

– Yaşlı bakım teknikerlerine eğitim içeriğine uygun yetki verilmeli, sağlık meslek mensubu sayılmalılardır.

– Çalışma alanları genişletilip yoğun bakım, palyatif bakım, geriatri servisine de yaşlı bakım teknikeri istihdam edilmelidir.

– Evde sağlık bakımında yaşlı bakım teknikerlerinin istihdamına devam edilmelidir.

– YÖK’ün vermiş olduğu sağlık teknikeri ünvanı ve ders içerikleri göz önüne alınmalıdır.