4 yılda 37 çocuk zırhlı araçların altında kalarak yaşamını yitirdi!

4 yılda 37 çocuk zırhlı araçların altında kalarak yaşamını yitirdi!

Diyarbakır, Şırnak, Van ve Mardin’de 3-4 yılda 37 çocuk zırhlı araç çarpması sonucu hayatını kaybetti. Olaylarla ilgili hiçbir soruşturmanın yapılmadığına dikkat çeken CHP’li Tanrıkulu, “Hiç olmazsa etkili bir soruşturma yapın” dedi.

İleri Haber

Geçtiğimiz hafta 7 yaşındaki Mihraç Miroğlu sokakta bisiklet sürerken zırhlı aracın çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Çarparak ölümüne neden olan polisin, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.

İdil Cumhuriyet Savcılığı tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmanın “Ölümlü trafik kazası” gerekçesiyle başlatıldığı kaydedildi.

Eğer yaşamını yitirmeseydi bugün 1. sınıfa başlayacak olan Mihraç’ın katili yargılanmazken İnsan Hakları Derneği (İHD); Diyarbakır, Şırnak, Van ve Mardin’de 37 çocuğun zırhlı araç altında kalarak katledildiğini duyurdu.

Olayla ilgili MTS TV’de konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, “Mihraç Şırnak İdil İlçesinde bir panzerin çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Bakın hiç ses yok toplumda buna ilişkin olarak, ses yok! Bir sessizlik var. Ya 7 yaşındaki bir çocuk panzerin altında kalmış, buna normal bir trafik kazası diyemezsiniz, denmemeli! İçişleri Bakanının yetkililerin bir şey söylemesi lazım çünkü geçen ay da ağustos ayında da Ahlat'da olmuştu benzer bir olay. 2. Ordu Komutanlığına bağlı Kolordu Komutanının konvoyunun altında Eyüp Bebek kaldı. Eyüp çocuk, 5-6 yaşlarında, o da konvoyun hızla gitmesi sonucu yaşamını yitirdi” dedi.

‘HİÇ OLMAZSA ETKİLİ BİR SORUŞTURMA YAPIN’

İHD’nin verisini paylaşan Tanrıkulu, 37 çocuğun Diyarbakır'da, Şırnak'ta, Van'da, Mardin'de zırhlı araçların çarpması sonucu yaşamını yitirdiğini söyledi. Tanrıkulu konuşmasını şöyle sürdürdü; “Silopi'de olay aklımdan hiç çıkmaz: Yatağında uyuyan iki çocuk, Muhammed ile Furkan yaşamlarını yitirdiler. Hiçbir ceza almadılar, zırhlı araç yatak odasına girdi! Bakın bunlardaki cezasızlık özellikle altını çizerek söylüyorum, bir bölgede ve oradaki çocuklara yönelik bu cezasızlık eylemleri insanlarda başka soruların oluşmasına neden oluyor. Dolayısıyla hiç olmazsa etkili bir soruşturma yaptığınızı gösterin, etkili bir yargılama yaptığınızı gösterin. Bunun kaza olduğu konusunda insanları ikna edin. Biz her türlü desteğe hazırız. Ama 37 çocuğun, son 3-4 yılda zırhlı araç çarpması sonucu yaşamını yitirmesi olağanüstü bir şeydir. Ben ateş edilmekle olan ölümleri saymıyorum. Böyle bir tabloyla da karşı karşıyayız” sözlerine yer verdi.