4 yaşında katledilen Leyla Aydemir davasında karar çıktı

4 yaşında katledilen Leyla Aydemir davasında karar çıktı

Ağrı'da 4 yaşındaki Leyla Aydemir'in katledilmesiyle ilgili karar çıktı. Mahkeme, tutuklu yargılanan amca Yusuf Aydemir'e ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Ağrı'da 15 Haziran 2018 tarihinde kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedenini bulunan 4 yaşındaki Leyla Aydemir'i katleden faillerin yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme, tutuklu yargılanan amca Yusuf Aydemir'e ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. 

Diğer sanıklar, Mehmet Ali Aydemir, Musa Aydemir, Besim Dursun, Hatun Dursun, Yıldırım Artam ve Ayşe Artam'ın son savunmalarını yaptıkları davada, mahkeme heyeti, haklarında zorla getirttirilme kararı çıkan 3 tanığı dinlemekten vazgeçti. Mahkeme, Kerem Aydemir, Dilaver Aydemir ve Gülcemal Aslan'ın dosyaya yeni bir bilgi katmayacağı yönünden dinlemelerinden vazgeçilmesine oy birliği ile karar verdi.

Karar öncesinde, Mahkeme Başkanı sanıkların son sözlerini sordu. Tüm sanıklar haklarındaki suçlamaları redderek beraatlerini istedi. 

Verilen 10 dakikalık aranın ardından açıklanan kararda, tutuklu sanık Yusuf Aydemir hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Yargılanan diğer 6 sanık hakkında ise beraat kararı çıktı.

SAVCI DİĞER SANIKLARIN DA HAPSİNİ İSTEMİŞTİ

Tutuklu yargılanan amca Yusuf Aydemir ile akrabaları Mehmet Ali Aydemir ve köylüleri Besim Dursun hakkında mütaalasını tamamlayan Cumhuriyet savcısı, 3 sanığın fikir ve eylem birliği içerisinde Leyla'yı öldürdüklerinin anlaşıldığını belirterek, ağırlaştırılmış müebbet ile 14'er yıla kadar hapis cezası verilmesini istemişti.

Savcı, tutuksuz yargılanan sanıklar Ayşe Artam ve Yıldırım Artam için, cinayete ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçuna yardımdan 29 yıl 4'er aya kadar hapis cezası talep etmiş, amca Musa Aydemir ile Besim Dursun'un eşi Hatun Dursun'un ise beraat ettirilmesini talep etmişti.