4. Levent’te velilerden imam hatip eylemi: Gerici eğitime izin vermeyeceğiz

4. Levent’te velilerden imam hatip eylemi: Gerici eğitime izin vermeyeceğiz

İstanbul 4. Levent'te bulunan İsmail Tarman Ortaokulu'nun okulların kapanmasına kısa süre kala imam hatipe dönüştürülmek istenmesine tepki gösteren veliler ve mahalle sakinlerinin başlattıkları imza kampanyası çerçevesinde toplanan imzalar bugün okul önünde yapılan eylemden sonra, ilçe milli eğitim müdürlüğüne iletildi.

AKP’nin eğitimde gericileşme operasyonları kapsamında yurt genelinde okulların imam hatipleştirmesine karşı veliler ve öğrencilerin direnişi güçleniyor.

İstanbul 4. Levent'te bulunan İsmail Tarman Ortaokulu'nun okulların kapanmasına kısa süre kala imam hatipe dönüştürülmek istenmesine tepki gösteren veliler ve mahalle sakinleri imza kampanyası başlatmıştı.

İsmail Tarman mezunları ve velileri ile Konaklar Mahallesi sakinlerinin öncülüğünde 'Mahallemizde İmam Hatip İstemiyoruz, Okuluma Dokunma’ başlığıyla başlatılan imza kampanyası kapsamında toplanan imzalar bugün İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edildi.

İmzaların iletilmesinden önce okul önünde veliler ve mahalle sakinleri bir basın açıklaması yaparak, ortaokulun ‘oldu-bitti’ye getirilerek dönüştürülmek istenmesine tepki gösterdi. Veli ve mahalle sakinlerine Eğitim Sen, Eğitim İş ve CHP’li vekiller de destek verdi.

‘OLDU-BİTTİ’YE İZİN VERMEYECEĞİZ’

Okul önünde yapılan basın açıklamasında İsmail Tarman Ortaokulu'nun imam hatipe dönüştürüleceğinin birkaç gün önce ortaya çıktığına dikkat çekilerek şunlar söylendi:

“Herhangi bir veliye sorulmadan verilen bu karar 2015-2016 öğretim yılının tamamlanmasına haftalar kala verilmiş, böylece ‘oldu-bitti’ye getirilmek istenmiştir. Tek isteğimiz kendi seçtiğimiz okullarda çocuklarımızın eğitim alması. Bu mahallede başka bir ortaokul bulunmamakla beraber, başarı oranında yüksek bir okuldur. Böyle bir okulun dönüştürülmesini istemiyoruz. Bu çocuklarımızın en doğal hakkı olan eğitim hakkının elinden alınmasıdır.”

‘OKULUN KİMLİĞİNİ KORUYACAĞIZ’

“Bugün Burada sadece İsmail Tarman Ortaokulu velileri yok. Okulumuzun dönüştürülmesini istemeyen birçok eğitim hakkı savunucusu bizlerle birlikte okula sahip çıkıyor. Burada mağduriyet yaşanmasını istemiyoruz. Okulumuzun kimliğini korumak istiyoruz. Biz bu bölgede veliler ve sakinler olarak, çocuklarımızın servislere binerek başka okullara taşınmasını istemiyoruz. Bu durum istediğimiz şekilde sonuçlanana kadar bu işin peşini bırakmayacağız. Bu işin başından beri bize destek olan mahalle sakinlerine, esnafa ve sivil toplum örgütlerine teşekkür ediyoruz.”

MAHALLE SAKİNLERİ: GERİCİ EĞİTİME İZİN VERMEYECEĞİZ

Velilerin ardından mahalle sakinleri de yaptıkları basın açıklamasında İsmail Tarman Ortaokulu’nun tepeden inme bir yöntemle dönüştürülerek gerici eğitimin dayatılmak istendiğine dikkat çekildi.

Türkiye’de eğitim sisteminin çağdaş, bilimsel ve ilerici bir anlayışa sahip olduğu ifade edilerek “Cumhuriyet kazanımlarının geriye döndürülmesi söz konusu dahi olamaz. Çocuklarımızın geçici bir süre için olsa bile çağdaş ve bilimsel bir eğitim almaları engellenemez. Bizler Konaklar Mahallesi Sakinleri olarak mahallemizde ve ülkemizde bu dayatmayı kabul etmiyoruz.

Oynanan oyunlara seyirci kalmamak her birimizin görevidir. Milli Eğitim kurumunun görevinin, eğitimi güçlendirerek, çocuklarımızın daha donanımlı bireyler olarak yetiştirilmesi olduğunu hatırlatırız. Bu konunun mahallemizde ve çevremizde takipçisi ve savunucusu olmakta da kararlıyız” dendi.

Yapılan açıklamaların ardından veli ve mahalle sakinleri, başlattıkları imza kampanyası çerçevesinden toplanan 5 bin imzayı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim etti.