4 işçi sendika faaliyeti nedeniyle işten çıkarıldı, Mitsuba'da direniş başladı

4 işçi sendika faaliyeti nedeniyle işten çıkarıldı, Mitsuba'da direniş başladı

Gebze'de bulunan Mitsuba’da sendikalaşma faaliyetine öncülük eden işçilerin 'ekonomik daralma' gerekçesiyle işten atılmaları üzerine direniş başladı.

Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 2 No’lu Şubesi Mitsuba’da çoğunluğu sağlayarak mart ayında aldığı yetki belgesi sonrası, sendikalaşma faaliyetine öncülük eden 4 işçi işten çıkarıldı. 

Dün 16-24 vardiyasında çalışan işçiler üretimi durdururken, atılan işçiler ise direnişe başladı. Bugün fabrika içindeki işçiler işe giriş ve çıkışlarda, molalarda yürüyüş yaparak, atılan işçilerin geri alınmasını talep etti.

İŞÇİLER DİRENİŞTE KARARLI

Mitsuba işçileri mücadele vurgusunda bulunarak "Bugün patron daralma var diyor ama ne hikmetse öncü işçiler işinden oluyor. Kimse bizi kandırmasın, bu doğrudan sendikal hakkımıza karşı alınmış bir karardır. Bugün biz bu işten atmaları kabul etmeyeceğiz. İki talebimiz var, biri işten atılan arkadaşlarımız geri alınsın, diğeri ise bir an önce sözleşme masasına oturulsun" dedi.

Sendika faaliyetine öncülük ettiği için işten atılan işçiler ise "Biz yetkimizi aldık. Patronun kabul edeceği yönünde duyumlar olsa da yine de hazırlıklıydık. Birliğimizi devam ettiriyoruz. İki gündür coşkulu bir mücadele veriyoruz" ifadelerini kullandı.