'4 günde 5 kadın öldürüldü, kabineden ses çıkmıyor!'

'4 günde 5 kadın öldürüldü, kabineden ses çıkmıyor!'

TBMM Genel Kurulu'nda konuşan CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, “Kadınlar ölürken kabineden ses çıkmıyor. Yoksul çocuklar, gençler uyuşturucu batağına sürüklenmiş. Ulu orta silah satılıyor” dedi.

Türkiye'de kadınlar, erkekler tarafından hayatın her alanında şiddete maruz bırakılmaya ve katledilmeye devam ederken, sadece Eylül ayında 20 kadın öldürüldü. Geçen 4 gün içerisinde ise 3’ü Adana’da olmak üzere 5 kadın daha katledildi.

Konuya ilişkin Meclis Genel Kurulu'nda konuşma yapan CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, “Eylül ayında en az 97 kadına şiddet uygulandı, en az 4 çocuk öldürüldü. Aralarında erkek çocukların da olduğu en az 20 çocuk istismar edildi, en az 18 kadın taciz edildi. En az 59 kadın seks işçiliğine zorlandı” dedi.

Şevkin konuşmasında ayrıca AKP hükümeti tarafından kadın hakları adına hayati öneme sahip İstanbul Sözleşmesi'nin 'tartışıldığını' ve 6284 sayılı yasa hükümlerinin uygulanmadığını ifade etti.

Müzeyyen Şevkin, şiddetin son bulması için kabineden adım atılmadığını belirtirken, “Ulu orta silah satılıyor. Bireysel silahlanmanın önü alınamıyor. Gencecik insanlar göz göre göre kurşunların, bıçak darbelerinin hedefi oluyor. Şiddetin son bulması için kabineden halâ tek ses çıkmıyor! Neden? Artık yeter diyoruz!” dedi.

DAHA FAZLA