4 dil bilen Fransız kadın, IŞİD'e katılmak için geldiği Adana'da yakalandı

4 dil bilen Fransız kadın, IŞİD'e katılmak için geldiği Adana'da yakalandı

Cihatçı terör örgütü IŞİD'e katılmak için Türkiye'ye giriş yapıp Adana'da bir otele yerleşen ve 4 dil bilen Fransız kadın, kaldığı otel odasında yakalandı.

Adana Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fransız vatandaşı Anissa Laaroussi'nin cihatçı terör örgütü IŞİD'e katılmak için Türkiye'ye giriş yaptığını saptandı.

Laaroussi'yi takibe alan polis, Laaroussi'nin İstanbul'dan otobüsle Adana'ya geldiği ve kentte bir otele yerleştiğini belirledi. Geceyi Adana'ya geçirdikten sonra karayoluyla Hatay'a gideceği anlaşılan Laaroussi, otel odasında gözaltına alındı. Şüphelinin üzerinde yapılan arama 1420 euro para ile kimlik ve pasaportu bulundu. Fransızca'nın yanı sıra Almanca, İngilizce ve İspanyolca bilen Laaroussi'nin cep telefonunda yapılan incelemede çarşafla çekilmiş fotoğrafları bulundu. 

Örgüte katılmak için IŞİD militanlarıyla sosyal medya hesaplarından irtibata geçtiği ileri sürülen genç kadın, Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunda Türkiye'ye turistik gezi yapmak için geldiğini ileri sürdü. Laaroussi, işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi'ne teslim edildi.

DAHA FAZLA