4 aydır maaşlarını alamayan işçiler direniş başlattı

4 aydır maaşlarını alamayan işçiler direniş başlattı

4 aydır maaşlarını alamayan inşaat işçileri direniş başlattı.

Necdet Berkay Sağol / @BerkaySagol

İstanbul Kadıköy Sahrayıcedit Mahallesi'nde İnşaat-İş sendikasına üye olan Evril İnşaat işçileri, 4 aydır paralarını alamadıkları için şantiye önünde direniş başlattı.

İleri Haber'e açıklamalarda bulunan işçiler, "sözleşmeyi yaptığımız Area İnşaat adındaki taşeron firma ücretlerimizi vermeden ortadan kayboldu. Daha önce paramızı alamadığımız için işi yarım bıraktık. Ana firma olan Evril İnşaat, 'işi tamamlayın ücretlerinizin kefili biziz' dedi. Bizde işimizi devam ettirdik."

'TAŞERON FİRMADAN İSTEYİN'

"Ana firmanın bu sözünden sonra biz işimizi devam ettirdik. Bugün inşaatı tamamladıktan sonra mesai bitiminde maaşlarımızı talep ettik. Bize gidip taşeron firmadan isteyin dediler. Eylemimizi ücretlerimizi alana kadar devam ettireceğiz" dedi.

İŞÇİLERİ KONTEYNERDEN ATTILAR

Haklarını talep eden işçileri dün akşam saatlerinde şantiye içinde kaldıkları konteynerden dışarıya attılar. Kişisel eşyalarının konteynerlerin içinde kaldığını belirten işçiler, "maaşlarımızı alamazsak Pazartesi gününden itibaren yataklarımızı buraya getirerek eylemimizi 7 gün 24  saat burada devam ettireceğiz" dedi.

HALKTAN DESTEK

Direnişe başlayan işçilere mahalle sakinleri destek göstererek çay ve yiyecek getirdi.

'İŞ GÜVENLİĞİ ZAYIF'

Şantiyelerde iş güvenliğinin de oldukça zayıf olduğunu belirten işçi, "kaç tonluk konteynerleri taşıyıp yerleştirirken işçiler hiç bir güvenlik önlemi alınmadan altına sokuluyor. Bir işçinin hayatını kaybetmemesi büyük şans" ifadelerini kullandı.