3'üncü havalimanında işçi kıyımı sürüyor

3'üncü havalimanında işçi kıyımı sürüyor

İş cinayetleri ve insanlık dışı çalışma koşullarıyla gündemden düşmeyen 3. havalimanında taşeron şirketin konkordato ilan etmesiyle bir gecede sokağa atılan 240 işçi hala maaşlarını alamadı.

İleri Haber

İstanbul 3. havalimanında DSG İnşaat Limited ve Kartela Dekorasyon adlı şirket konkordato ilan edince, 240 işçi yaklaşık bir hafta önce iş bıraktı. İşçilerin alacaklarının ödenmediği ve toplu işten çıkartmalarla memleketlerine gönderilmek istendikleri öğrenildi.

3. Havalimanı Akpınar ve Sayakadın Yerleşkesi'nde yaşanan olaylarda, işçilerin IGA tarafından "alacaklarınızı biz ödeyeceğiz" denilerek oyalandıkları ve jandarma ablukasında kampda bekletildikleri belirtildi.

JANDARMA ZORUYLA OTOGAR'A BIRAKMAK İSTEDİLER

 İleri Haber'e konuşan işçiler olayı şöyle anlattılar: "Bağlı bulunduğumuz taşeron firma olan DSG İnşaat konkordato başvurusunda bulundu. Şirketin başvurusunu inceleyen 2. Asliye Ticaret Mahkemesi 3 ay süre vermiş. IGA bize, 'sizin alacaklarınızı biz ödeyeceğiz' dedi, ancak hala oyalıyorlar bizi. Bir hafta önce apar topar Esenler Otogarı'na bırakıp memleketimize göndermek istediler. Bir haftadır 5 kuruş almadan bekliyoruz. Perişan olduk ne yol paramız var, ne sigaramız."

IGA ÖNCE 'ÖDEYECEĞİZ' DEDİ, SONRA OYALADI

İşçiler, IGA yetkililerinin önce maaşları ödemeyi kabul ettiğini ancak hala ödemediklerini ve şimdi de "Sadece asgari tutarı öderiz" denilerek haklarının gasp edilmeye çalışıldığını anlattı.