3'üncü havaalanı işçileri işe iade davasını kazandı!

3'üncü havaalanı işçileri işe iade davasını kazandı!

Şantiye'deki kötü koşullar nedeniyle 2018 yılı Şubat ayında gerçekleşen eylemlerden sonra işten atılan işçiler için açılan işe iade davalarından birisi kazanımla sonuçlandı.

İleri Haber

Çalışma koşullarının giderek ağırlaştığı, yüzlerce işçinin ölüm haberlerinin geldiği ve şantiyedeki kötü koşullar nedeniyle 2018 yılı Şubat ayında gerçekleşen eylemlerden sonra işten atılan işçiler için açılan işe iade davalarından birisi kazanımla sonuçlandı.

Konuyla ilgili Devrimci Yapı, Yol ve İnşaat İşçileri Sendikası (Dev Yapı-İş) sosyal medya adresi faceebook hesabından açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"3. Havaalanı şantiyesinde 2018 yılı Şubat ayında gerçekleşen eylemlerden sonra işten atılan üyelerimiz için açtığımız işe iade davalarından birisi bugün sonuçlandı.Eylemler sonrası işçileri korkutmak ve eylemlerin yayılmasını engellemek için keyfi şekilde yapılan işten atmaların haksız geçersiz olduğu tescillendi.

Dikensiz gül bahçesi isteyen inşaat patronları hakkını arayan itiraz eden her işçiyi mahkemelerden işçi lehine bir sonuç çıkacağını bile bile işten atıyor ve geride kalanlara da "siz de itiraz ederseniz işten atarım" diyor. Hızla sonuçlanması gereken mahkemeler çok ağır işleyip gereksiz yere uzadığı için bu kadar pervasız ve keyfi davranıyorlar. Tepkilerin artacağından örgütlenmelerin gelişeceği den korktukları için sonrasında ceza çıkacağını bilseler de bu hukuksuzluga başvuruyorlar.

Biliyorlar ki mahkemeler uzun sürüyor ve geri dönüş yapıldığında aynı işçiler burada olmayacak. İşçinin kazandığını kimse duymayacak.
İşten atılırken fiili olarak müdahale etmiş ve tüm tazminatları almıştık. Patronlara bu yaptığınız hukuksuzluktur işe iade açıp tekrar döneceğiz demiştik. Ve 1,5 yıl sonra davayı kazandık. Arkadaşlarımızın geri dönüp çalışacakları bı işyeri olmasa bile keyfi davranışın cezasını ödeyecekler."