33 saat sonra... Erdoğan'dan Pınar Gültekin mesajı

33 saat sonra... Erdoğan'dan Pınar Gültekin mesajı

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise ‘başkanlık sistemi icraatleri’ni anlattığı yaklaşık 4 saatlik konuşmasında cinayete değinmedi. Erdoğan, Gültekin’in cansız bedenin bulunmasından 33 saat sonra Twitter hesabından bir paylaşım yaptı.

İleri Haber

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muğla'da Cemal Metin Avcı isimli erkek tarafından katledilen Pınar Gültekin için 33 saat sonra sessizliğini bozdu. Dün 4 saat konuşan Erdoğan’ın, 33 saat sonra ilk açıklamayı yapması dikkat çekti.

5 gündür kayıp olan üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in cansız bedeni dün ormanlık alanda bulundu. Gültekin’i katleden Cemal Metin Avcı ise gece saatlerinde tutuklandı. Dün gün boyu konuya ilişkin tepkiler yükselirken, kadınlar birçok ilde kadın cinayetlerine karşı sokağa çıktı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise ‘başkanlık sistemi icraatleri’ni anlattığı yaklaşık 4 saatlik konuşmasında cinayete değinmedi. Gültekin’in cansız bedenin bulunmasından 33 saat sonra Twitter hesabından bir paylaşım yapan Erdoğan, "Dün bir cani tarafından hunharca katledilen Pınar Gültekin’in acısı bizleri kedere boğdu. Kadına karşı işlenen tüm suçları lanetliyorum. Bu canilerin ve işledikleri bu rezil cinayetlerin bizim medeniyetimizde de anlayışımızda da yaşantımızda da tek bir kum tanesi kadar yeri ve bahanesi yoktur, olamaz. Hep birlikte bu şiddete karşı duracak, bunları millet olarak yeneceğiz. Pınar Gültekin’i katleden caninin hak ettiği en ağır cezayı alacağından şüphem yoktur. Davanın bizzat takipçisi olacak, bir daha asla yaşamak istemediğimiz kadına şiddetin son bulması için Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak ne gerekiyorsa yapacağız. Pınar Gültekin’e rahmet, kederli ailesine, arkadaşlarına, sevenlerine sabır diliyorum" ifadelerini kullandı.