318 gündür direnen işçiler işe iade davasını kazandı

318 gündür direnen işçiler işe iade davasını kazandı

Sendikaya üye oldukları için TÜVTÜRK Urfa araç muayene istasyonlarındaki işlerine son verilen 27 işçiden 2’si, açtıkları işe iade davasını direnişlerinin 318'inci gününde kazandı.

Şanlıurfa’da TÜVTÜRK Polçak Taşıt Muayene İstasyonları İşletim A.Ş.’de çalışırken DİSK’e bağlı Nakliyat-İş Sendikası’na üye olmalarının ardından işten çıkarılan 27 işçi, 318 gündür şirket binası önünde eylemde.

Aralıklarla işten çıkarılan işçilerden Halil Işık ve Hasan Ortakaya’nın Urfa 1. İş Mahkemesi’nde açtıkları işe iade davasında karar işçilerin lehine çıktı. 

Mahkeme, işçilerin işlerine iadesine ve işverenin 16 aylık işçi ücretini ödemesine hükmetti. Şirket avukatlarının mahkemenin verdiği karara ilişkin Bölge Adliye Mahkemesi’ne itirazda bulunduğu öğrenildi.

Direnişteki işçilerden İbrahim Çiftçi, arkadaşları lehine verilen karardan dolayı mutlu olduklarını ve direnişlerini sonuç alıncaya kadar devam edeceklerini belirtti. 

İşlerine geri dönmek istediklerini söyleyen Çiftçi, “İşveren bizi sendikadan değil, yüz kızartıcı suçlardan kaynaklı çıkardığını iddia ediyor. Sırf sendikalı olduğumuz için işten çıkardılar, ancak tazminat vermemek için böyle bir iddiada bulunuyorlar. Dilerim davayı kazanan iki arkadaşımız emsal olur. Biz buradayız ve direnişimize devam edeceğiz” dedi.

İşçilerden Murat İlgen ise, işlerine geri dönene kadar geri adım atmayacaklarını ifade etti. (MA)