31 Mart İstanbul seçimlerinde 'usulsüzlük' soruşturması

31 Mart İstanbul seçimlerinde 'usulsüzlük' soruşturması

31 Mart İstanbul seçimlerine ilişkin yürütülen soruşturmalar kapsamında toplam 78 kişi hakkında dava açıldı.

31 Mart’ta İstanbul’daki yerel seçimlerde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından seçimlerde usulsüzlük olduğu iddiasıyla hazırlanan iddianamede, 37 kişi hakkında “FETÖ” suçlaması olmak üzere toplamda 78 kişi hakkında dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada adı geçen 37 kişiye ‘FETÖ’ suçlaması da yöneltilirken; Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada adı geçen 41 kişiye “görevi ihmal” suçlaması yöneltildi.

7 AYRI İDDİANAME HAZIRLANDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nca, 31 Mart yerel seçimlerinde sandık sayımlarında ve veri girişlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiasına ilişkin şikayetler üzerine, aralarında sandık kurulu başkan ve üyelerinin de bulunduğu 43 şüpheli hakkında başlatılan FETÖ soruşturmalarının bir kısmı tamamlandı.

Soruşturma sonucunda tutuksuz 3 sanık hakkında “FETÖ'ye üye olmak” suçundan, tutuksuz 34 sanık hakkında ise “FETÖ'ye üye olmamakla birlikte yardım etme” suçundan 7 ayrı iddianame hazırlandı.

Hazırlanan iddianameler gönderildiği mahkemece kabul edildi. Soruşturma kapsamında, 1 şüpheli hakkında “yetkisizlik” kararı verilerek dosyası Samsun Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi. Yine ifadesi alınan aynı dosya kapsamında şüpheli olarak bulunan 5 kişi hakkındaki soruşturma ise sürüyor.

İddianamede Ahmet Çolak ve Mesut Köse için “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan beşer yıldan onar yıla kadar hapis cezası istendi.

 3 AYRI DAVA AÇILDI

Öte yandan Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 31 Mart yerel seçimlerinde Ataşehir ve Kadıköy'de usulsüzlük yapıldığı iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma sonunda, sandık başkanı ve üyesi olan 41 sanık hakkında ise “görevi ihmal” suçundan üçer aydan birer birer yıla kadar hapis cezası istemiyle 3 ayrı dava açıldı.

Hazırlanan iddianameler, gönderildiği Anadolu 35 Asliye Ceza Mahkemesi, 40. Asliye Ceza Mahkemesi ve 54. Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.