30 büyükşehir belediye başkanı Whatsapp grubu kurdu

30 büyükşehir belediye başkanı Whatsapp grubu kurdu

Büyükşehir belediye başkanlarının, Erdoğan'ın talimatı ve başkanlığında Saray'da yaptıkları toplantıda alınan kararlardan biri olan WhatsApp grubunun kurulduğu öğrenildi.

Erdoğan başkanlığında Saray’da yapılan büyükşehir belediye başkanları toplantısında alınan WhatsApp grubu kurma kararı hayata geçirildi.

Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 30 büyükşehir belediye başkanının yer aldığı WhatsApp grubun kurulduğunu açıkladı. Kara, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 30 büyükşehir belediye başkanıyla yapılan toplantıda alınmıştı.

Erdoğan 11 Eylül 2019’da aralarında CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanının da bulunduğu 30 büyükşehir belediye başkanıyla Beştepe’de bir toplantı yaptı. Çok sayıda bakanın da katıldığı toplantıda alınan kararlardan biri yerel yönetimler yasası değişikliğinde görüşlerinden yararlanmak üzere bir komisyon kurulması, diğer karar ise tüm belediye başkanlarının kendi aralarında irtibatı hızlandırmak için bir Whatsapp grubu kurulması oldu. Toplantı sonrası yansıyan bilgilere göre grubun yöneticiliği için de en genç belediye başkanı olan 44 yaşındaki Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz görevlendirildi.

KOMİYON KURULDU

Beştepe'de yapılan toplantıda alınan diğer karara göre aralarında CHP’li İstanbul, Ankara ve Eskişehir büyükşehir belediye başkanlarının da bulunduğu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında bir komisyon kurulması kararı alındı. AKP'li üç büyükşehir belediye başkanı ile bazı ilçe belediye başkanlarının da yer alacağı komisyon henüz toplanmadı.

Beştepe'de yapılan toplantının ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, komisyona seçilen belediye başkanlarından sorun ve önerileri içeren yazılı bir çalışmanın iki gün içinde gönderilmesini istedi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın bu çerçevede bir buçuk sayfadan oluşan bir yazıyı Cumhurbaşkanlığı’na ilettiği öğrenildi.