30 Ağustos'u kutlamayan Alinur Aktaş'ın pahalı hobisi

30 Ağustos'u kutlamayan Alinur Aktaş'ın pahalı hobisi

30 Ağustos Zafer Bayramı’na yönelik sözleri ile gündeme gelen AKP'li Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın çiçekler için 7,5 milyon lira harcadığı ortaya çıktı.

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde toplu ulaşıma indirimin görüşüldüğü sırada "30 Ağustos halkın genelini ilgilendiren bir bayram değil" açıklaması yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın ithal bitkiler için 7,5 milyon lira harcama yaptığı ortaya çıktı.

Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 7,5 milyon lira harcayıp ithal bitkiler satın aldı.

Alınan bitkiler arasında 6 bin adet Pittosporum Tobira Nana (Bodor Yıldız Çalısı) 6 bin adet Romarinus Officinalis Prostartus (Yaygın Biberiye); 4 bin adet Abelia Kleidoskope (Sarı Alacalı Güzellik Çalısı) 5 bin adet Euryops Acraeus (Güney Afrika Papatyası) ile 100 adet Taxus Baccata (Konik Tepeli Çam) bulunuyor.

AKP’li Bursa Büyükşehir Belediyesi geçen 19 Haziran’da imzaladığı sözleşme ile bu bitkilere 7 milyon 496 bin TL ödedi. Seçimi kazandıktan hemen sonra öğrenci abonman kartı aylık ücretini 90 TL’den 100 TL’ye yükselten Aktaş, 2019 yılı için bloknot, çanta, otobüs gezisi hoş geldin bebek seti gibi hizmetlere de 15 milyon 169 bin 550 TL harcadı.