3 kişinin ölümüne neden olan Emrah Serbes 'Covid-19' nedeniyle tahliye edilmiş

3 kişinin ölümüne neden olan Emrah Serbes 'Covid-19' nedeniyle tahliye edilmiş

Aynı aileden 3 kişinin ölümüne neden olmasının ardından tutuklanan Emrah Serbes'in, Covid-19 salgını tedbirleri nedeniyle tahliye edildiği ortaya çıktı.

İzmir-Aydın otoyolunda önünde seyreden otomobile çarparak aynı aileden 3 kişinin ölümüne neden olan Yazar Emrah Serbes'in tutuklanmasının ardından, aileye 1 milyon 400 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verildi. Öte yandan Serbes'in, Silivri Açık Cezaevi'ne geçtikten sonra yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını tedbirleri nedeniyle tahliye edildiği ortaya çıktı.

İzmir Torbalı 1. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen duruşmada, davacı Ahmet Mert Özçelik'in avukatı davanın kabulünü, davalı Serbes'in avukatı ise davanın reddini istedi.  Hakim, Serbes'in Özçelik'e annesinin vefatı için 550 bin lira, babasının vefatı için 550 bin lira, kardeşinin vefatı için ise 300 bin lira olmak üzere toplam 1 milyon 400 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verdi.

'HERKES GİBİ O DA HAKKINI KULLANDI'

Tükenmez Haber'den Denizcan Akar'a konuşan Serbes'in avukatlarından Avukat Prof. Dr. Ersan Şen "Şu an hüküm devam ediyor fakat dışarıda" dedi. Tahliyenin yeni olmadığını belirten Şen, "Herkes gibi o da hakkını kullandı" şeklinde konuştu.