3 HDP'li ve bir CHP'li belediyeye kayyum atandı

3 HDP'li ve bir CHP'li belediyeye kayyum atandı

Gözaltında bulunan 3 HDP'li belediye eşbaşkanı ve tutuklanan CHP Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz, İçişleri Bakanlığı kararıyla görevden alındı. Görevden almaların gerçekleştiği belediyelere kayyum atandı.

Gözaltında bulunan HDP’li Varto, Bulanık ve Erentepe belediye eşbaşkanları, İçişleri Bakanlığı kararıyla görevden alındı. 

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre, Muş’ta dün yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetiminde olan Varto Belediyesi Eşbaşkanı Ülkü Karaaslan, Bulanık Belediye Eşbaşkanı Adnan Topçu ile Erentepe Belde Belediye Başkanı Dilaver Keskin, İçişleri Bakanlığı kararıyla görevden alındı. Bakanlık kararında, gözaltında bulunan eşbaşkanların “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla görevden alındıkları ileri sürüldü.

Görevden alınan eşbaşkanların yerine kayyum atandı. Muş Valiliği, gözaltında bulunan eşbaşkanlarla ilgili, "Muş'un Varto Belediye Başkanı Ülkü Karaaslan Baytaş hakkında 'Terör örgütü üyesi olmak' suçundan Muş Cumhuriyet Başsavcılığınca 2019/8083 sayılı soruşturma yürütüldüğü, Karaaslan'ın bu soruşturma dosyası kapsamında gözaltına alındığı ve gözaltı sürecinin devam ettiği anlaşılmıştır. Bulanık ilçesi Erentepe Belde Belediye Başkanı Dilaver Kesik, hakkında terör suçları kapsamında Muş Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen 2019/8119 sayılı soruşturma, Varto Belediye Başkanı Ülkü Karaaslan Baytaş hakkında terör suçları kapsamında Muş Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen 2019/8083 sayılı soruşturma, Bulanık Belediye Başkanı Adnan Topçu, hakkında terör suçları kapsamında Muş Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen 2019/8078 sayılı soruşturma ve bu 3 belediye başkanı, haklarında yürütülen bu soruşturmalar kapsamında gözaltına alınmış olması göz önünde bulundurularak Anayasanın 127'nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 47'nci maddelerine istinaden Bakanlığımızın 17 Aralık 2019 tarihli onayı ile geçici bir tedbir olarak görevlerinden uzaklaştırılmıştır" açıklamasında bulundu. 
 
Valilik, Bulanık Kaymakamı Mehmet İlidi'nin Bulanık ve Erentepe Belde belediyelerine, Varto Kaymakamı Ertuğrul Avcı'nın ise Varto Belediyesi'ne kayyum olarak atandığını açıkladı. 

CHP'Lİ BELEDİYEYE DE KAYYUM ATANDI

Bakanlık, dün tutuklanan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz’u da, “FETÖ'ye üye olmak” iddiasıyla görevden aldı. 

 

Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz'un yerine İzmir Valiliği tarafından Urla Kaymakamı Önder Can kayyum olarak atandı

DAHA FAZLA