3. Havalimanı'nda yine kıyım: Yüzlerce işçiyi sokağa attılar

3. Havalimanı'nda yine kıyım: Yüzlerce işçiyi sokağa attılar

İş cinayetleri, tahtakurusu, kötü yemekler, haksız tutuklamalar ve işçi çıkarmalarla gündemden düşmeyen 3. Havalimanında bu akşam da bir işçi kıyımı yaşandı. Şirket konkordato ilan edince 240 işçiyi alacaklarını ödemeden akşam saatlerinde sokağa attılar.

İleri Haber

İstanbul 3. havalimanında DSG İnşaat Limited ve Kartela Dekorasyon adlı şirket konkordato ilan edince, 240 işçi bu akşam saatlerinde işsiz bırakıldı. İşçilerin alacaklarının ödenmediği ve şu saatlerde toplu olarak işten çıkarılmaları için bir araya getirildikleri öğrenildi.

3. Havalimanı Akpınar Yerleşkesi'nde yaşanan olayda, 240 işçinin IGA tarafından "alacaklarınızı biz ödeyeceğiz" denilerek kandırıldığı ve bu akşam saatlerinde sokağa atıldıkları öğrenildi. 

IGA ÖNCE 'ÖDEYECEĞİZ', SONRA 'TERKEDİN' DEDİ

İleri Haber'e ulaşan işçiler olayı şöyle anlattılar: "Bağlı bulunduğumuz taşeron firma olan DSG İnşaat konkordato başvurusunda bulundu. Şirketin başvurusunu inceleyen 2. Asliye Ticaret Mahkemesi 3 ay süre vermiş. IGA bize, 'sizin alacaklarınızı biz ödeyeceğiz' dedi, ancak oyaladılar bizi. Bu akşam saatlerinde burayı terk edin diyerek bizi sokağa attılar."

JANDARMA ZORUYLA UZAKLAŞTIRMA

İşçilerin IGA yetkilileriyle görüşmek istedikleri ancak reddedildikleri ve jandarma zoruyla eşyalarını toplayarak gitmeye zorlandıkları öğrenildi. İşçiler, jandarmanın kendilerini bir araya toplayarak "sizi terminale bırakalım" dediğini aktardı. 

"Nereye gidelim, gurbetteyiz, kalacak yerimiz yok" diyen işçiler, şu ana kadar net olarak 240 işçinin çıkarıldığını söyledi.



İŞÇİLERİ ÖZEL HAREKATIN BÖLGESİNE TAŞIYORLAR

İleri'ye ulaşan bilgilere göre jandarmanın işçileri özel harekat polislerinin bulunduğu bir bölgeye taşımak istedikleri ve "Pazartesiye kadar burada kalın" dedikleri öğrenildi. Böylece işçileri bir araya toplayarak toplu işten çıkarma gerçekleştirileceğinden şüphe ediliyor.