3. havalimanı işçileri mahkemeye sevk edildi

3. havalimanı işçileri mahkemeye sevk edildi

İş cinayetleri ve kötü çalışma koşullarına karşı iş bıraktıkları için gözaltına alınan inşaat işçileri ve sendika yöneticileri adliyeye getirildi. İşçiler adliyeye “İnşaat işçisi köle değildir” sloganıyla girdi. Savcılığa çıkarılan işçiler sonrasında mahkemeye sevk edildi.

İleri Haber

Kötü çalışma koşulları ve artan iş cinayetlerine karşı iş bırakma eylemi yaptıkları için saldırıya uğrayarak gözaltına alınan 3. havalimanı işçileri ve İnşaat İş Sendikası yöneticileri emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa çıkarıldı.
[ih2]

İnşaat İş Sendikası yöneticileri Yunus Özgür ve Deniz Gider’in de aralarında olduğu 43 kişi Gaziosmanpaşa Adliyesi’ne getirildi. İşçiler adliyeye “Katil İGA” ve “İnşaat işçisi köle değildir!” sloganlarıyla girdi. Jandarmanın emekçilerin sloganlarını engellemek için ağızlarını kapatması ise dikkatlerden kaçmadı.

GÜNCELLEME 17.16

Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 3. havalimanı işçilerinin "Kamu malına zarar verme, toplantı ve yürüyüşlere silah veya 23. mad. belirtilen aletlerle katılma, görevi yaptırmamak için direnme, iş ve çalışma hürriyetinin ihlali" suçlamasıyla sevk edildiği ortaya çıktı.

GÜNCELLEME 17.03

Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyesi Yusuf Yılmaz'ın da 3. havalimanı şantiyesinde işçilere destek verdiği için gözaltına alınması üzerine TİP sosyal medya hesabından bir paylaşım yapıldı. TİP hesabından yapılan paylaşım şu şekilde:

 

GÜNCELLEME 17.00

HDP Milletvekili ve TİP Kurucu Meclis Üyesi Erkan Baş 28 işçinin tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmesi üzerine sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Paylaşımında GOP Adliyesi'nde bulunduklarını belirten Baş,"Suçlu olan işçileri o koşullarda çalışmaya zorlayanlardır" ifadelerini kullandı.

MAHKEMEYE SEVK EDİLDİLER

Savcılığa çıkarılan 43 kişiden 28'i tutuklama 15'i ise adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Mahkemeye sevk edilenler arasında işçilere destek veren Türkiye İşçi Partisi üyesi Yusuf Yılmaz da var.

YÖNELTİLEN SUÇLAMALAR

Mahkemeye sevk edilenler "kamu malına zarar vermek", "emniyet güçlerine mukavemet" ve "çalışma hürriyeti ihlal etmek"le suçlanıyor.