3 çocuğunu istismar ettiği için tutuklanan baba tahliye edildi

3 çocuğunu istismar ettiği için tutuklanan baba tahliye edildi

Urfa'da 3 çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan H. N. çıkarıldığı mahkemede tahliye edildi.

Urfa’nın Haliliye ilçesinde 3 çocuğuna istismarda bulunma suçlamasıyla tutuklanan H. N., çıkarıldığı mahkemede serbest bırakıldı.

14 yaşındaki Z. N., 18 yaşındaki R. N. ve 23 yaşındaki R. N. babaları tarafından yıllarca istismara uğradıklarını söyleyerek şikayetçi olmuş ve bunun üzerine baba H. N., 2018 yılının ağustos ayında tutuklanarak Eyyübiye Cezaevi’ne gönderilmişti.

Urfa 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 2’nci duruşması dün görüldü. Duruşmayı Urfa Barosu Kadın Komisyonu, Yaşam Evi Kadın Dayanışma Derneği, Urfa İl Kadın Platformu da takip etti.

MAHKEME TAHLİYE ETTİ

Sanık H. N., 4 çocuk ve anne A.N.’nin hazır bulunduğu duruşma tanıkların dinlenmesiyle başladı. Mahkeme Urfa Barosu ve Yaşam Evi Kadın Dayanışma Derneği’nin katılma taleplerini reddettikten sonra sanık H.N.’nin tutuksuz yargılanmasına karar vererek duruşmayı 18 Nisan’a erteledi.

Duruşma sonrası konuşan Urfa Barosu Kadın Komisyonu Başkanı avukat Serap Polat, katılma taleplerinin reddedildiğini ancak hukuki olarak aileye destek sunmaya devam edeceklerini belirtti. Avukat Polat şunları söyledi:

“Mahkeme H. N.’nin tahliyesine karar verdi. İleriki süreçte delilleri değerlendireceklerini ona göre karara varacaklarını, ancak bu aşamada tutuksuz yargılanması gerektiği kanaatinin oluştuğunu belirttiler. Biz bu verilen tahliye kararına karşı bir itirazda bulunacağız. Urfa Barosu Kadın Komisyonu ve Yaşam Evi Kadın Dayanışma Derneği olarak davayı takip etmeye devam edeceğiz.” 

 

DAHA FAZLA