3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde, engelli gence şiddet!

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde, engelli gence şiddet!

17 yaşındaki Hilmi Aydın’ı darbeden M.T., savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Mersin’in Erdemli ilçesinde, Engelliler Günü nedeniyle arkadaşlarının gün batımını izlemeye götürdüğü cam kemik hastası 17 yaşındaki Hilmi Aydın, M.T. isimli kişi tarafından saldırıya uğradı. Aydın’ın kolunu ve bacağını kıran M.T.’nin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.

Erdemli’de yaşayan cam kemik hastası 17 yaşındaki Hilmi Aydın’ın, M.T. isimli saldırgan tarafından darbedildi. Aydın’ın kolu ve bacağı kırılırken, gözaltına alınan saldırgan savcılık tarafından serbest bırakıldı.

YOLUNU KESİP DARBETTİLER

Hilmi Aydın’ın arkadaşları, Engelliler Günü nedeniyle 17 yaşındaki Aydın’ı sahile gün batımını izlemeye götürdü. Burada bir grubun sataşması üzerine, arkadaşları evine götürmek üzere Aydın’ı tekrar araca bindirerek yola çıktı.

Aydın ve arkadaşları yolda ilerlerken, iki kadın ve bir erkeğin içinde bulunduğu araç tarafından yolları kesildi. Araçtan inen M.T. isimli saldırgan, camı açık olan araçta Aydın’ı önce yumrukladı, sonra camdan aşağı çekerek tekmeledi.

İFADESİNİN ARDINDAN SERBEST BIRAKILDI

Saldırı sırasında olay yerine gelen polis ekipleri saldırgan M.T’yi gözaltına aldı. Polis merkezinde ifadesi alınan şüpheli M.T., sevk edildiği savcılık tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Olay sırasında kolu ve bacağı kırılan Hilmi Aydın, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edilip evine gönderilen Aydın, yaşadıklarına ilişkin şunları aktardı:

“Cam kemik hastasıyım. Arkadaşlarım da beni gün doğumunu seyretmek için dışarıya çıkardı, sahile. Bir grup önce bizimle laf dalaşı yapmaya çalıştı. ‘Bizden rahatsız oluyor musunuz’ dediler, biz de ‘Hayır’ dedik.

‘ARABANIN İÇİNDEYKEN 3 YUMRUK ATTI’

Yüksek sesli müzik dinliyorlar, arabalarıyla drift atıyorlardı. Rahatsız olmadığımızı söyledik. Ardından tekrar yanıma gelerek ‘Kız arkadaşıma mı bakıyorsunuz’ dedi. Biz de ‘Niye bakalım sizin kız arkadaşlarınıza’ diyerek arabanın içinde sohbet ettiğimizi söyledik. Onlar ayrıldı oradan, biz de ayrıldık.

Arkadaşlarım beni evime götürürken, 3 kişi önümü keserek ‘Bakar mısın’ dedi. Yolda seyir halindeyken, arabanın içindeyken. Camı açtığımda kafama 3 tane yumruk attı. Arbede yaşandı, arkadaşlarım beni darp ettirmemek için, engelli olduğum için adamı tutmaya çalıştı, yanlarında 2 kişi olan kız arkadaşları çantadan bıçak çıkartarak, bir şişe çıkartarak arkadaşlarıma saldırmaya başladı. Arkadaşlarım kadına şiddet olmasın diye, hiçbir şekilde o kızlara karşılık vermedi.

‘BEN SENİ ZEVK İÇİN DÖVÜYORUM’

Arkadaşım darp olmayayım diye beni başka bir sokağa arabayla kaçırdı. Arabadan inemiyorum, hiç yürüyemiyorum zaten. Camdan çıkarıp direkt yere vurdu beni. Ardından yumruklamaya başladı. Sonra bacağımı kırdı, bacağıma tekme attı kırdı. Sol koluma tekme attı sol kolumu kırdı. Ben önce ‘Ben engelliyim, bana vurma, dokunma bana’ dediğimde ‘Sen engellisin, beni o ilgilendirmez, ben seni zevk için dövüyorum’ dedi.

Arkadaşım ‘O çocuğa dokunma, döveceksen beni döv, o çocuk engelli’ demesine rağmen hala vurmaya devam etti. Kulaklarımdan kan gelmişti zaten. Poliste geldi, ben bilincimi kaybetmeden önce, kaçamadılar, önce kaçacaklardı, araca binmeye vakit kalmadan polis geldi. Adam ‘Arkadaşlarımı bırakın yerdeki çocuğu ben dövdüm’ dedi. İtiraf etti yani orada suçunu. En son gözümü açtığımda hastanedeydim.

Engelli bir insanı ‘Engelliyim’ dediği halde dövmezsin yani, bu bir canilik yani. Şikayetçi oldum, darp raporu aldım. İnşallah adalet yerini bulur. Savcılık serbest bırakmış şimdilik. Serbest bırakılmasına çok üzüldüm.”