29 Ekim’de saldırı hazırlığında olduğu belirtilen IŞİD’cilerin fotoğrafı ortaya çıktı

29 Ekim’de saldırı hazırlığında olduğu belirtilen IŞİD’cilerin fotoğrafı ortaya çıktı

İstanbul'da bir AVM'nin otoparkında, bir otomobil ve motosiklette ele geçen bombalarla ilgili gözaltına alınan IŞİD’ci çiftin fotoğrafları ortaya çıktı. 

İstanbul’un Bayrampaşa İlçesi'ndeki alışveriş merkezinin otoparkında bulunan araçtan bomba çıktı. Olayla ilgili olarak IŞİD şüphelisi 4 kişi gözaltına alındı. 

Hürriyet’ten Çetin Aydın’ın haberine göre, gözaltına alınan IŞİD üyelerinden ikisinin isminin M.P ve eşi S.P olduğu belirlendi. IŞİD üyelerinin Türk asıllı Avusturya vatandaşı olduğu öne sürülürken, çiftin 5 yıldır Arnavuktöy'de yaşadıkları belirlendi. Gözaltına alınan çiftin fotoğrafları ortaya çıktı.

IŞİD bombacılarının Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını hedef alacakları öne sürülmüştü. 

NE OLMUŞTU?

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Arnavutköy ve Esenyurt'ta 2 evde meydana gelen patlamaların ardından başlattığı çalışmada, evlerde IŞİD üyelerinin kaldığını ve bombalı eylem hazırlığında olduklarını belirlemişti. Bomba doldurdukları otomobilin izi Bayrampaşa'da bir AVM'de bulunmuş, 4 kişi araçtan uzaklaşmak için hareket ettiklerinde operasyonla yakalanmışlardı. Kaçmaya çalışan IŞİD üyelerinden biri bacağından vurularak hastaneye kaldırılmıştı. 

Polis, otoparkta bomba yüklü sadece bir otomobil olmadığını, ikinci IŞİD üyesinin otoparka getirdiği motosiklette de bomba olduğunu belirlemişti. Her iki araçta 66 el yapımı, uzaktan kumandalı parça tesirli bomba bulunmuştu. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü operasyonun ardından açıklama yapmış, 2 hücrenin etkisiz hale getirildiğini belirterek, "Araç içerisinde ve motorsiklet üzerinde yapılan incelemede uzaktan kumanda düzeneği olan el yapımı patlayıcılar, sırt çantalı, el yapımı patlayıcı bulunan canlı bomba yelekleri, 2 adet ateşli silah ve bu silaha ait çok sayıda dolu fişek ele geçirilmiştir.” demişti.