28 Şubat davası sanıklarından emekli Orgeneral Doğan'dan 'sahte belge' açıklaması

28 Şubat davası sanıklarından emekli Orgeneral Doğan'dan 'sahte belge' açıklaması

28 Şubat davasına ilişkin konuşan emekli Orgeneral Çetin Doğan, dava belgelerinde tahrifat olduğunu belirtirken, "Sahte belgelerin tamamı Genelkurmay amblemli 5 No’lu CD’ye kayıtlı olup çıktıları alınarak dava dosyasına konmuştur" dedi.

28 Şubat davasının sanıklarından emekli Orgeneral Doğan, davaya ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet'ten İpek Özbey'e konuşan Doğan, “Son günlerde yandaş medyada 28 Şubat sürecinin gündeme getirilmeye başlanması Yargıtay safhasındaki davanın incelemeye alındığının işaretidir” derken,  -FETÖ’nün 28 Şubat davasında da sahte belge ürettiğini söyledi.

Çetin Doğan, 28 Şubat belgelerinde tahrifat olduğun belirtirken, “Kumpasçıların 1997 tarihini taşıyan, ürettikleri ve amaçlarına uygun olarak tahrif ettikleri gerçek belgeler üzerinde ‘evrak güvenlik numarası’ bulunmakta. 28 Şubat davasının ek klasörlerinde 2002 yılı öncesine ait bir kısım gerçek tarih sayılı belgelerin üzerinde ‘evrak güvenlik numarası’nın bulunması, bu belgelerin içeriklerinin de tahrif edilmiş olduğunu kanıtlıyor" ifadelerini kullandı.

Doğan şunları söyledi:

"Belgenin aslı, Ankara 21. Bölge İstinaf Mahkemesi’ne ve Yargıtay’a sunulan dava dosyasındadır. 28 Şubat davasının gerekçeli kararında 'Suçun sübutuna ilişkin kanaatin oluşmasına esas alınan delillerden' olduğu nitelendirilerek yüzlerce defa atıfta bulunulan ilk üç sahte belgenin tarih sırasına göre fotoğraf alıntıları görülmektedir. Fotoğraf alıntılarının üzerinde 'evrak güvenlik numarası' belirgin olarak görülmesi için kırmızı kalemle işaretlenmiştir. Sahte belgelerin tamamı Genelkurmay amblemli 5 No’lu CD’ye kayıtlı olup çıktıları alınarak dava dosyasına konmuştur. Söz konusu CD’yi FETÖ savcısına teslim eden ise TSK’den 'Fethullah Gülen cemaati ile ilişkisi nedeniyle' 1997 yılında ilişiği kesilen bir tabip yüzbaşıdır."