28 gündür Açlık grevindeki Elif Ersoy’un ailesi sevk talebinde bulundu

28 gündür Açlık grevindeki Elif Ersoy’un ailesi sevk talebinde bulundu

28 gündür açlık grevinde ve Kayseri Bünyan Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutsak olan Elif Ersoy’un ailesi, hücreden çıkarılması, sevk talebinin karşılanması için İHD İstanbul Şube’sinde basın açıklaması yaptı. 

Kayseri Bünyan Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutsak ve 28 gündür açlık grevinde olan Elif Ersoy’un ailesi, hücreden çıkarılması, sevk talebinin karşılanması  için İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’nde basın açıklaması gerçekleştirdi. “Elif Ersoy’un sevk talebi kabul edilsin”, “Açlık grevinin 28. gününde” pankartının yer aldığı açıklama dernek binasında yapıldı.

‘DURUMU PROTESTO ETMEK İÇİN AÇLIK GREVİNDE’

JinNews’in haberine göre; ilk olarak konuşan Mehmet Acettin, Elif’in ailesi durumundan endişe duydukları için 6 Ekim tarihinde İHD’ye başvuruda bulunduklarını paylaştı. Mehmet konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Gazete çalışanı Elif, yayın sorumlusu olduğu için de 9 yıl ceza alıyor ve Silivri’de kalıyor, daha sonra Kayseri’ye gönderiyorlar ve orada tek bir hücrede kalıyor. Durumu protesto etmek için açlık grevinde, talebi ise baskı ve zorluğun durdurulması, ayrıca ailesine yakın bir cezaevine de sevk istiyor.”

‘ADALET VE SEVKİNİ İSTİYORUZ!’

Ardından söz alan Elif’in kardeşi Diyar Ersoy da ablasının 4 buçuk senedir Kayseri Bünyan Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutsak olduğunu ve tecrit uygulanarak görüş yasağı getirildiği bilgisini aktardı. Elif’in Karabük’te 8 ay boyunca hücrede kaldığını söyleyen Diyar, “Adliyeye dilekçe verdik sevk için, kimse ilgilenmedi son olarak açlık grevine başladı. Ablamın durumundan endişeliyiz, telefon ve görüş yasağı var, telefon görüşü ikiydi fakat haftada bir sefere düşürüldü” dedi. Elif’in son durumunu bilmediklerini, kendisini göremediklerini ve sağlık sorunlarının da olduğunu sözlerine ekleyen Diyar sevk talebini yineleyerek şöyle seslendi: “Ailesi olarak şunu söylemek istiyoruz, başına gelecek her olaydan Kayseri Bünyan Kadın Kapalı Cezaevi sorumludur. Adalet ve başka bir hapishaneye sevk edilmesini istiyoruz.” 

‘TALEPLER KARŞILANMAZSA ÖLÜM ORUCUNA BAŞLAYACAK’

Bir diğer konuşmacı Gökhan Uzun ise Elif’in hayatından endişeli olduklarını kaydederek, “Ailesi görüşemiyor ve bu süreçte hakları da elinden alındı. Açık olarak yetkililere çağrıda bulunuyoruz, Adalet Bakanlığı bir an önce harekete geçmeli, açlık grevi sonlandırılıp sevk talebi yerine getirilmeli” diye konuştu.

Gökhan ayrıca taleplerinin karşılanmaması durumunda Elif’in açlık grevi eylemini ölüm orucuna dönüştüreceğinin de bilgisini paylaştı.

DAHA FAZLA