27. Onur Yürüyüşü, tüm yasaklamalara rağmen Taksim’de yapılacak!

27. Onur Yürüyüşü, tüm yasaklamalara rağmen Taksim’de yapılacak!

İstanbul Valiliği tarafından yasaklanan 27. LGBTİ+ Onur Yürüyüşü için Bakırköy’e yapılan başvurunun hukuksuzca reddedilmesinin ardından Onur Haftası Komitesi, 30 Haziran saat 17.00'da Taksim Fransız Kültür Merkezi önünde yapılacak basın açıklamasına çağrı yaptı.

İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası’nın son günü etkinliği olarak her sene Taksim’de düzenlenen Onur Yürüyüşü, bu sene İstanbul Valiliği'nin kararıyla yasaklandı. Yasağın gerekçesi olarak ise "Taksim’in toplantı ve gösteri yürüyüşü bölgesi olmaması” gösterildi. Onur Haftası Komitesi, yasaklamaların ardından 30 Haziran pazar günü saat 17.00'da tüm LGBTİ+’ları ve LGBTİ+fobi karşıtlarını Taksim Fransız Kültür Merkezi önünde yapılacak olan basın açıklamasına çağırdı.

'HER YÜRÜYÜŞÜMÜZ ONUR YÜRÜYÜŞÜ'

İstanbul Onur Haftası Komitesi, Bakırköy Meydanı için yapılan başvuru sonucunda LGBTİ+'ların “toplumsal tereddütlü grup” ilan edilerek yürüyüşe izin verilmemesinin ardından Onur Yürüyüşü’ne ilişkin kararını açıkladı.

27. Onur Haftası etkinliklerinin son günü olan 30 Haziran Pazar günü saat 17.00’da Taksim Fransız Kültür Merkezi önünde gerçekleştirilecek basın açıklamasına çağrı yapan Onur Haftası Komitesi, “Fransız Kültür Merkezi önünde başlayacak buluşmamızı; Taksim’in tüm sokaklarında dans ederek, slogan atarak, açıklamamızı okuyarak sürdürmeye devam ediyoruz. Önce tüm Taksim’e, ardından da tüm İstanbul ve Türkiye’ye dağılıyoruz” çağrısında bulundu.

İstanbul Onur Haftası Komitesi’nin Onur Yürüyüşü'ne yaptığı çağrının tam metni şu şekilde:

"LGBTİ+'LARA VE LGBTİ+FOBİ KARŞITLARINA ÇAĞRI

30 Haziran günü gerçekleştirmeye hedeflediğimiz 27. LGBTİ+ Onur Yürüyüşü için Bakırköy’e yaptığımız başvuru, hukuksuz bir şekilde reddedildi. Yıllardır Onur Yürüyüşü yasağını Taksim bahanesine sıkıştıran valilik, Taksim’in bahane olduğunu bir kez daha gösterdi.

27. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi olarak, tüm LGBTİ+’ları ve LGBTİ+fobi karşıtlarını 30 Haziran günü saat 17’den itibaren Taksim Fransız Kültür Merkezi önünde basın açıklamamızı okumak için toplanmaya çağırıyoruz. FKM önünde başlayacak buluşmamızı; Taksim’in tüm sokaklarında dans ederek, slogan atarak, açıklamamızı okuyarak sürdürmeye devam ediyoruz. Önce tüm Taksim’e, ardından da tüm İstanbul ve Türkiye’ye #dağılıyoruz.

Yarın herkesi bizlere destek olmaya ve onurumuzu kutlamaya davet ediyoruz. #HerYürüyüşümüzOnurYürüyüşü!”