26 Kasım notları | AKP kaçırıyor: Yasayı da parayı da...

26 Kasım notları | AKP kaçırıyor: Yasayı da parayı da...

'Günün gündemi' köşemizde her gün Editör yorumuyla günün öne çıkan başlıklarını hatırlatıyoruz.

İleri Haber

Türkiye’nin krizi işçinin ve emekçinin sırtına yükleniyor. Milyonlarca işçi insanlık dışı çalışma koşullarına mahkum ediliyor, işsizlik tehdidi ve gerçeğiyle yaşamak zorunda kalıyor, yoksulluğa katlanamayan emekçiler canlarına kıyıyor.

Aynı sırada Saray’da ve efradında ise neşeli bir telaş hakim. Bir yandan işçi düşmanı bütçe teklifi Meclis’ten yangından kaçırılır gibi geçiriliyor, bir yandan yandaşlara çuval çuval kaynak aktarılıyor, iyice semiren patronla direnişçi işçilerin üzerine araba sürüyor, Sarayzadeler ise milyarlık halılarla lüks hayatlarının şovunu sergiliyor.

BÜTÇEDE KAÇAK, ÜLKEDE HIRSIZ VAR!

Meclis’teki bütçe görüşmeleri kapsamında 98 maddelik kanun teklifinin komisyondan apar topar çıkarılması muhalefetin tepkisine neden oldu. Anayasa’ya uygunluk açısından bile değerlendirilmeyen teklifte AKP’nin fişleme sistemini genişletmesinden mültecilerin müşteriye dönüştürülmesine, Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar ile eşlerine ömür boyu ücretsiz sağlık hizmetinden IŞİD’lilerin siyasi şantaj unsuru haline getirilmesine kadar çok sayıda konu var.

İLGİLİ HABER | AKP yangından mal kaçırır gibi kanun geçiriyor: Mülteciler müşteri oluyor, sınır dışı edilenler önce gasba uğruyor!

Sayıştay’ın Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı bütçesindeki denetimde ortaya çıkan 772 milyon liralık eksik ise “açıklanamayan fark” denilerek örtbas edildi. Bu ölçekteki bir kaynağın nereye harcandığının bulunamaması ise yandaşlara dağıtılan ihaleleri ve aktarılan serveti akla getirdi.

İLGİLİ HABER | Sayıştay, bakanlık hesabındaki 772 milyon liralık eksik için 'açıklanamayan fark' dedi 

Avalon şantiyesinde haklarını almak için eylem yapan direnişçi işçilerin üzerine patron araba sürdü. İnşaat İşçileri Sendikası aracın patron Adem Çelik’e ait olduğunu belirtti.

İLGİLİ HABER | Patron, arabasını eylem yapan işçilerin üzerine sürdü 

Saray ve efradı şatafat ve lüks içinde yüzerken, bir işçi daha canına kıydı. İzmir’de eşinin “pazara gidelim” demesinin ardından intihar eden yurttaşın cebinden 1,5 lira çıktı.

İLGİLİ HABER | Eşine parası olmadığını söyleyemeyen yurttaş intihar etti, cebinden 1,5 TL çıktı!

KADINLAR BOYUN EĞMİYOR

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü eylemleri onbinlerce kadın sokakları doldurdu. "Bir kişi daha eksilmeyeceğiz" sloganları eşliğinde yürüyen kadınların eylemine polis şiddet kullanarak müdahale etti.

İLGİLİ HABER | Kadınlar 25 Kasım için sokağa çıktı: 'Bir kişi daha eksilmeyeceğiz'

TİP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BARIŞ ATAY: BİZ BURADAYIZ, SÖYLEDİKLERİMİZİN ARKASINDAYIZ

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay, partisinin haftalık basın toplantısını TBMM’de gerçekleştirdi. "AKP devlet de değildir, millet de değildir" şeklinde konuşan Atay, "Bize ayar vermeye çalışanlara, bizi öldürmekle, bizi cezaeviyle, bizi kaba kuvvetle tehdit edenlere tek bir şey söylüyorum: Biz buradayız, söylediklerimizin sonuna kadar arkasındayız. Doğru bildiklerimizi söylemeye, hatta üzerine koyarak söylemeye devam edeceğiz. Sizin bu manipülasyonlarınız bizi gerçekleri belirtmek, ifşa etmek görevinden alıkoyamaz" dedi.

25 Kasım’daki kadın eylemlerinden intihar eden işçilere, Hasankeyf’in yok edilmesinden işten çıkarılan tiyatro sanatçılarına kadar birçok konuyu gündemine alan Atay, “AKP'nin, Haziran Direnişi ile 15 Temmuz'u özdeşleştirme hakkı da haddi de yoktur” dedi.

İLGİLİ HABER | TİP Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay: AKP'nin, Haziran Direnişi ile 15 Temmuz'u özdeşleştirme hakkı da haddi de yoktur

RABİA NAZ İÇİN ADALET ARAYIŞI DEVAM EDİYOR

Giresun’un Eynesil ilçesinde yaşayan 11 yaşındaki Rabia Naz’ın ölümünün aydınlatılması için çaba harcayan baba Şaban Vatan, yeni bir iddiayı kamuoyunun dikkatine sundu. Şaban Vatan, Rabia Naz’ın ölümüne ilişkin “Müge Anlı olayı çözdü ama ATV baskı yaptı” dedi.

İLGİLİ HABER | Şaban Vatan: Müge Anlı olayı çözdü ama ATV baskı yaptı