250 bin ton buğday ithal edilecek: Bize verilen talimat bu

250 bin ton buğday ithal edilecek: Bize verilen talimat bu

Düzenlenen toplantıda konuşan TMO Genel Müdürü 250 bin ton ekmeklik buğday ithal edileceğini, kendilerine verilen talimatın bu olduğunu söyledi.

Karadeniz Un Sanayicileri Derneği tarafından Samsun'da düzenlenen toplantıda konuşan Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Güldal, 2018 yılının özellikle buğday ve arpa üretimi bakımından problem yaşandığını söyledi.

'BİZE VERİLEN TALİMAT BUDUR'

2,5 milyon ton alım yaptıklarını söyleyen Güldal, artan döviz kuru ve ekonomik kriz sebebiyle zor bir dönem geçirdiklerini ifade etti.

Güldal "Bu süreç içerisinde ülkemizdeki hububat fiyatları, iç piyasa fiyatları dünya fiyatlarının oldukça altında kaldı. Bu durum ise yurt içi piyasalarının bir beklenti enflasyonu oluşmasına yol açtı. Bu noktada gıda güvenliğinin, dolayısıyla tarımın önemini bir kere daha her zamankinden çok daha önemli olduğunu müşahede etmekteyiz. Stoklarımızı takviye etme amacıyla alınan tedbirleri de hayata geçirdiğimizi hepiniz biliyorsunuz. Hükümetin verdiği sıfır gümrüklü ithalat yetkisini bu hafta salı günü itibarıyla ihalemizi yaparak hayata geçirdik. 250 bin ton ekmeklik kaliteli buğdayı Türkiye'ye ithal etmek üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu takviye süreci ihtiyaç olduğu sürece devam edecektir. Bize verilen talimat budur. İhtiyaç olduğu süre gerek ekmeklik buğdayda gerek yemlik ürünlerde Türkiye'nin ihtiyacı bir şekilde karşılanacaktır." açıklamasında bulundu.
 

DAHA FAZLA