25 Kasım çağrısında gözaltına alınan kadınlar serbest

25 Kasım çağrısında gözaltına alınan kadınlar serbest

25 Kasım’a çağrı yaptıkları sırada gözaltına alınan 8 kadın “adli kontrol” şartı ile serbest bırakıldı.

İstanbul’da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde Taksim Tünel’de yapılacak eyleme ilişkin dün Avcılar Deprem Anıtı’nda bir araya gelen Avcılar Kadın Platformu üyeleri, eyleme katılım çağrısı yaptıkları sırada gözaltına alındı.

ÜÇ FARKLI SUÇLAMA YÖNELTİLDİ

Gece Avcılar Karakolu’nda tutulan kadınlar hakkında “2911 sayılı kanuna muhalefet”, “halkı kin ve düşmanlığa sevk” ve “suçu ve suçluyu övme” iddialarıyla işlem başlatıldı.

ADLİ KONTROL İLE SERBEST BIRAKILDILAR

Jin News’te yer alan habere göre; emniyette ifade vermeyi reddeden kadınlar bugün Küçükçekmece Adliyesi’ne çıkarıldı. 8 kadın, savcılık ifadesinin ardından adli kontrol şartı ile hakimliğe sevk edildi. Kadınlar hakimlikte adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

SEMRA GÜZEL SUÇLAMASI

Kadınlara Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu’nda vekilliğinin düşürülmesine dair görüş çıkmasına tepki gösterdikleri için “suçu ve suçluyu övdükleri” suçlaması yöneltildiği öğrenildi.

Serbest bırakılan kadınların isimleri şöyle: Sevda Perihan Erkılınç, Nurgül Uci, Sevda Sonbahar, Gamze Yıldırım, Eren Ertin, Ersan Karababa, Özlem Varlık, Gönül Karaman.

DAHA FAZLA