23-24-25-26 Mayıs'ta yurt genelinde sokağa çıkma yasağı!

23-24-25-26 Mayıs'ta yurt genelinde sokağa çıkma yasağı!

Saray kabinesi AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında Tarabya'daki Huber Köşkü'nde sekizinci kez video konferans yöntemiyle toplandı. Yapılan toplantının ardından kameralar karşısına geçen Erdoğan, açıklamalarda bulundu.

İleri Haber

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23-24-25 ve 26 Mayıs'ta yurt genelinde sokağa çıkma yasağı uygulanacağını açıkladı. Normalleşme takviminin süreceğini söyleyen Erdoğan, eğitim-öğretim yılının sonlandırıldığını ve yeni eğitim-öğretim yılının ise eylülde başlayacağını belirtti. Erdoğan ayrıca 29 Mayıs'tan itibaren camilerin ibadete açılacağını duyurdu.

Saray kabinesi AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında Tarabya'daki Huber Köşkü'nde sekizinci kez video konferans yöntemiyle toplandı. Yapılan toplantının ardından kameralar karşısına geçen Erdoğan, açıklamalarda bulundu. Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına ilişkin açıklamaları beklenen Erdoğan, konuşmasına Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) yönelik saldırgan ifadelerle başladı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

- "Mübarek günlerde bile kan akıtmaktan çekinmeyen teröristler mevlam kahretsin diyorum. İçişleri Bakanlığımız tarafından oluşturulan Vefa Grubuna PKK'lıların yaptığı saldırı, Adana'da CHP'lilerin yaptığı saldırı farklı araçlarla olsa da aynı gayeye yöneliktir."

- "Samimi mücadeleyi en ağır ifadelerle itham edenlerin bugün 3-5 belediye başkanlığı için düştüğü zelil hali ibretle takip ediyoruz. Tüm proje partilerinin düşeceği durum eninde sonunda budur. İnsanımız inancına hayatlarının merkezlerine yerleştirdikleri halde, ülkenin ortak değerlerini istismar edenlerin foyaları ortaya çıkıyor. Demokrasiden ümitlerini kestikleri için her fırsatta darbe çığırtkanlığı yapanlar cevabı milletimizden alacaktır."

- "Salgın döneminde 65 yaş üstü vatandaşlarımız başta olmak üzere milletimize destek olmak için gece gündüz çalışan VEFA sosya destek grubuna teşekkür ediyorum."

- "Bu hafta Kabine toplantımızın en önemli konusu korona salgınıyla ilgili gelişmelerdi. Salgınla mücadelemiz başarı ile sürüyor. Ancak bizim sadece salgının üzerinden gelmemiz yetmiyor. Tamamen ortadan kalkması tüm dünyada çözümüyle mümkündür. Türkiye olarak yıllarca sınırlarımızı dışarıya kapatıp salgının bitişini bekleyemeyiz. Ne ülkemizde ne de dünyada hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Bu yeni dönemi kontrollü sosyal hayat olarak tanımlıyoruz. Evimizden çıkıp girene kadar maske takmayı alışkanlık haline getireceğiz. Ellerimizi her fırsatta yıkayacağız. Dezanfektan ürünlerini sıkça kullanacağız. Maske, mesafe, temizlik üçlüsü artık hayatımızın vazgeçilmezi olacaktır."

- "Salgının seyrinde olumsuz yönde gelişme olursa bazı tedbirleri çok daha sert bir şekilde uygulamak durumunda kalabiliriz."

- "Hastanelerimizde tedavi gören vaka sayısı oldukça düşük seviyededir. Sağlık alt yapımızı daha güçlediriyoruz. Başakşehir'deki şehir hastanesini perşembe günü açıyoruz. Hastanenin ismini Çamsakura koyuyoruz. Çam bizi temsil etsin, sakura da Japonya'yı temsil etsin. Son iki ayda elde ettiğimiz tecrübeler sayesinde hem teşhis tedavi konusunda bilgi birikime sahip olduk. Yeşilköy ve Sancaktepe'deki hastaneler tamamlanmak üzere artık koronavirüs ve ya benzere salgın hastalıklara karşı eskisinden daha hazırlıklı durumdayız. Sancaktepe'de kurulan hastane 29 Mayıs'ta, Hadımköy ve Yeşilköy'deki hastaneler 31 Mayıs'ta açılacak."

- "Arife gününden bayramın son gününe kadar, 23-24-25-26 Mayıs tarihlerinde 81 ilin tamamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır."

- "15 ilimiz için geçerli olan şehirlerarası seyahat kısıtlaması 15 gün süreyle uzatılmıştır."

- "24 Mayıs Pazar saat 14.00 ile 20.00 saatleri arasında 65 yaş üstü vatandaşlarımız sokağa çıkabileceklerdir."

- "29 Mayıs Cuma günü cuma namazıyla birlikte şartları uygun camilerden başlayarak camilerimizi ibadete açıyoruz. Cemaatle namazı yine kurallar içinde ifa edeceğiz."

- "Yeni eğitim-öğretim yılı eylül ayında başlayacaktır."