22 yıllık TRT çalışanı, 'harem-selamlık' sınava tepki gösterdiği için işten çıkarıldı

22 yıllık TRT çalışanı, 'harem-selamlık' sınava tepki gösterdiği için işten çıkarıldı

TRT’nin kurum içi düzenlediği ‘harem-selamlık’ sınava tepki gösteren 22 yıllık şef montajcı Deniz Salmanlı, Mahir Çayan ve arkadaşlarını andığı sosyal medya paylaşımı da neden gösterilerek işten çıkarıldı.

Haber-Sen’in yöneticisi olan ve TRT’de 22 yıldır çalışan Şef Montajcı Deniz Salmanlı, TRT’nin düzenlediği harem-selamlık sınavdan bir gün sonra açılan soruşturmada attığı bir tweet gerekçe gösterilerek işten çıkartıldı.

Halk TV’den İsmail Saymaz’ın haberine göre TRT, geçen 27 Mart’ta 1260 kişinin katıldığı kurum içi sınav düzenledi. Hacı Bayram Veli Üniversitesinde yapılan sınava kadın ve erkekler ayrı salonlarda girdi. Harem selamlık sınav uygulaması tepki çekerken, TRT’de örgütlü olan KESK’e bağlı Haber-Sen üyeleri 1 Nisan’da Twitter’da hashtag açarak, bir protesto kampanyası gerçekleştirdi. TRT, bir gün sonra Haber-Sen’in yöneticilerinden olan Şef Montajcı Deniz Salmanlı’ya idari soruşturma açtı. Açılan soruşturmada Deniz Salmanlı’nın geçmişe dönük twitter paylaşımları mercek altına alındı.  Salmanlı’nın Mahir Çayan ve dokuz arkadaşının 50. ölüm yıl dönümü olan 30 Mart’ta şu tweeti attığı tespit edildi: “Teslim olmuyoruz!’ Mahir Çayan, Hüdai Arıkan, Cihan Alptekin, Ahmet Atasoy, Sinan Kazım Özüdoğru, Sabahattin Kurt, Ömer Ayna, Saffet Alp.” Salmanlı, 9 Nisan’da açığa alındı.

Salmanlı, savunmasında “Çayan ve adı geçenlerin Kızıldere’de öldürülmesini, gencecik insanların bir hiç uğruna ölmelerini anmak için paylaştım” dedi. Salmanlı, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin “Terör örgütlerine veya milli güvenliğe karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğu değerlendirilenler kamu görevinden çıkarılır” hükmü gereğince 9 Ağustos’ta işten çıkarıldı.